Edirne'de taşkın sularının ortasında kaldığı aracın ustunde beklerken AFAD'ın kurtardığı Necati Burucu (50) yaşadıklarını anlattı.
Tunca Hudut Boluğu askerlerine yemek goturen Burucu, Hatipkoy-Buyukismailce koyu yolunda suyun taşması nedeniyle aracında mahsur kaldı.

Minibusun yarısına kadar su dolması nedeniyle aracın ustune cıkarak yardım bekleyen gorevlinin cağrısına AFAD yetişti.
Yaşadıklarını ve kurtarılma anını AA muhabirine anlatan Burucu, suya batan aracın ustune cıkarak hayata tutunduğunu soyledi.
Suyun birden yukseldiğini belirten Burucu, şunları kaydetti:
"Son karakola giderken suyun bir karış yukseldiğini fark ettim ve durdum. Hızlı şekilde bir karış, yarım metreye yukseldi. Ardından hızlı bir şekilde bir metreyi gecti. Hemen şirketin mudurunu aradım. O da bana 'Araba elektronik, camları ac ve uzerine cık' dedi. Camı acıp uzerine cıktım. Ondan sonra kurtarma ekipleri geldi. Yaklaşık 3 saat sonra beni aracın uzerinden aldılar."
Suyun devamlı yukseldiği bir ortamda tedirgin şekilde kurtarılmayı beklediğini dile getiren Burucu, "Bir ara suya atlayıp kurtulmak istedim ama soğuktan atlayamadım. AFAD ekipleri geldi. Yerimi tespit ettikten sonra zodyak botla beni aldılar." dedi.
Burucu, AFAD, jandarma ve 112 ekiplerine teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Zobar