Trabzonspor Kulubu Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Surmen, Turk futbolunun geleceği adına umutlu olmadığını belirterek, "Duzelmesi icin adil olmaları lazım" dedi.
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Surmen, Kadir Ozcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu'nda duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunarak, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ali Surmen, pandemi nedeniyle istişarenin zor olduğunu, buna rağmen fikir alışverişi ve yaptıkları değerlendirmeler neticesinde son olarak bir donem daha Divan Başkanlık Kurulu'na aday olduklarını acıkladı.
ATATURK İCİN TRABZONSPOR ONURSAL UYE BELGESİ DUZENLENDİTrabzonspor'da onemli gorevler yaptıklarına dikkat ceken Surmen, "Trabzonspor'a en buyuk kattığımız tuzuk genel kurulunda sağladığımız katkıdır. Yoneticilerin tuzuğu aşarak harcama yapması halinde şahsen sorumlu olacağı taahhutnameler devrim niteliğinde calışmalardır. Yaptığımız gorevlerin en onemlisi milli mucadeleyi Karadeniz'den başlatan Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un devrimci ruhu ve Anadolu aşkı bordo mavi renklerle bağdaştığından ve de Turk sporunun bugun dahi cok ihtiyac duyduğu, 'ben sporcunun zeki, cevik ve ahlaklısını severim' veciz cumlesini bizler icin soyleyen Atamız, Divan Başkanlık Kurulumuzca Trabzonspor onursal uyesi kabul edilip, belgesi duzenlemiştir" dedi."YONETİMDE FİZİKİ DEĞİL, FİKİR AYRILIĞI VAR"Trabzonspor yonetiminde fikir ayrılıklarının olduğunu kaydeden Ali Surmen, "Fikir ayrılığı zenginliktir. Eğer bunu iyi yoğurur topluma iyi sunarsanız, oradan iyi sonuc cıkar. Onemli olan fikir ayrılıklarını doğru yoğurabilmek ve doğru sonuca ulaşabilmektir. Biz kurul olarak hicbir zaman yonetim icerisinde fikir ayrılıklarına karışmadık ama fiziki ayrılıklara karışırız. Biz bu nedenle fiziki ayrılıkları kabullenmediğimiz icin kurul başkanları olarak toplanıp değerlendirdik, kendileriyle de toplantı yaptığımızda sadece fikir ayrılığı olduğunu gorduk. Bunlar doğaldır, bu zenginliğe saygı duyacağız. Onlara başarıya donuk olarak calışmayı surdurmelerini, ayrışma şeklinde kulubun zararına olacak hareketlerden kacınılmasını da tavsiye ettik" diye konuştu."TURK FUTBOLUNUN DUZELMESİ İCİN ADİL OLMASI LAZIM"Turk futbolunun geleceği adına umutlu olmadığını ifade eden Surmen, bu konuda şunları soyledi: "Turk futbolunun geleceği adına peşin soyleyeyim hic umutlu değilim. Duzelmesi icin adil olmaları lazım. Şampiyonluk yıllarını o kupaları kaldıran futbolcular, teknik heyet, yoneticilerle konuştuğumuz zaman da aynı şeyleri anlatıyorlar. Ama o zaman biz 5 atıyorduk, 2-3'unu sayıyordular. Sahada takımları boğuyorduk, hakemlerin de başkalarının da ellerinden bir şey gelmiyordu. O nedenle bizim de once kendi politikamızı doğru ortaya koymamız lazım. 'Ben secildim, ben bilirim' zihniyetinden uzak durmak lazım. Butun zorluklara rağmen biz şikayet edemeyiz. Bu makamdaysak elimizden geleni yapacağız. Yonetim de kendi elinden geleni yapacaktır. Keşke pandemi olmasaydı. 1 yıl uzun bir sure. Şampiyonluğa oynayan takımdan, alt sıralardaki bir takıma gelirken zaten pandeminin yarattığı ruhsal bir sıkıntı var, ustune saha sonuclarındaki başarısızlık binince her şey alt ust oldu. Dengeler bozuldu, yoneticiler de uzgun.""TRANSFERLERDEKİ HATALARI COK KABULLENEMEDİĞİMİZİ İFADE ETTİK"Transferler konusunda sosyal medyada kendilerine eleştirilerin olduğunu ancak daha once ozellikle de yapılan yabancı transferlerini kendilerinin eleştirdiğini anlatan Surmen, "2019-20 transferlerinin camiamızın beklentilerine uygun olmadığını, ozelikle yabancı transferlerdeki hataları cok kabullenemediğimizi ifade ettik. Şu isteniyorsa; 'her başarısız sonuctan sonra soyleyeyim' kurul başkanların oyle bir sistemi olmamalı. Biz zamanında soyledik, şimdi yazanlar başarısız sonuctan sonra soyluyor. Aramızda cok ciddi fark var. Elbette kuluplerinde kendi ic politikaları, scout ekipleri, hocaları vardır. Bir değerlendirme yaparlar" ifadelerini kullandı.Toplantının ardından Divan Başkanlık Kurulu Ali Surmen ve kurul uyeleri, basın mensuplarıyla birlikte gunun anısına hatıra fotoğrafı cektirdi.