Yalova'nın Ciftlikkoy ilcesinde yaşayan asırlık cınar Zeliha Barlas, salgın doneminde ormeye başladığı corapların kışın cetin gectiği bolgelerdeki Mehmetciğe ulaştırılacak olmasının mutluluğunu yaşadı.
100'u aşkın yaşına rağmen yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını doneminde orduğu 115 cift yun corabı Mehmetciğe hediye etmek isteyen Zeliha ninenin oğlu Cafer Barlas, durumu Milli Savunma Bakanlığına iletti.
Milli Savunma Bakanlığının emriyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gorevlendirilen 1. Ordu Komutanlığından Albay Erkan Yasan başkanlığındaki heyet, Zeliha nineyi evinde ziyaret etti.
Gosterdiği davranış nedeniyle Barlas'a teşekkur eden Yasan, Zeliha nineye "Ordu Millet El Ele" yazılı Turk bayrağı hediye etti.
Bayrağı opup alnına koyan Zeliha nine ise orduğu 115 cift yun corabı Mehmetciğe vermek uzere Yasan'a teslim etti.
Zeliha nineye komutanlarının selamını da ileten Yasan, "Bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması icin en değerli varlıklarını vatan uğruna şehit veren Turk anneleri ve kahraman kadınlarımızın gosterdiği ordu millet dayanışmasının guzel bir orneği olan bu hediyeleriniz icin size cok teşekkur ediyoruz. Vatani gorevini yapan Mehmetciklerimize ileteceğimiz manevi değeri cok yuksek olan bu hediyelerinizi Turk Silahlı Kuvvetleri adına ellerinizden teslim alıyorum. Şukranlarımızı ve saygılarımızı iletiyoruz." diye konuştu.
Komutanlara "Hoş geldiniz. Allah uzun omurler versin sizlere." diyen Zeliha nine, "Allah razı olsun. Gule gule giysinler. Allah ayağınıza taş değdirmesin." ifadesini kullandı.
Zeliha nine, corapları teslim alan Yasan ve beraberindeki heyeti evinin kapısına kadar cıkarak uğurladı.
-"Annem corapların arasına duygularını yansıtan bir mektup da bıraktı"
Bir donem Muş'ta yaşamış annesinin genc yaşlardan itibaren uretken bir insan olduğunu anlatan oğlu Cafer Barlas, tarlada, bağda, bahcede cok calıştığını, bunun yanında da surekli coraplar orerek ailesine destek olduğunu soyledi.
Yaşının ilerlemiş olmasına rağmen corap ormeye devam ettiğini aktaran Barlas, şoyle konuştu:
"Annem de Kafkasya muhaciri olarak Muş'a yerleştikten sonra babam 4 yıl Kars Sarıkamış'ta askerlik yaptı. Onun ve o donemde askerin cektiği sıkıntıları biliyor. Surekli corap oruyor. Bu salgın doneminde ziyaretcilerinin azalmasından dolayı yaptığı coraplar birikti. Bir gun bana 'Oğlum bu corapları askerlere gondersek olur mu? Gonderebilir miyiz?' dedi. Ben de corapları gonderemeyeceğimizi bildiğim icin bakanlığı ilettim. Bunu yaptığımız icin annem cocuklar gibi sevindi. Annem corapların arasına kendisinin duygularını yansıtan bir mektup da bıraktı. Bir yıl icinde 115 corap yaptı. Heyecanla bir haftadır bugunu bekliyordu. Annem kimlikte 117 yaşında. Uc gundur devamlı ne zaman geleceklerini, ne konuşacağını sorup durdu, heyecanla bekliyordu."???????
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sıtkı Yıldız