Kişinin icinde bulunduğu fiziksel koşullardan, sinir sisteminin yapısına kadar pek cok faktorden etkilendiği bilinmektedir. Sabır nedir? Sabır duası ve sozleri! Sabır TDK!
[h=3]SABIR NEDİR?[/h]Sabır, ya da dayanc, zor koşullar altında cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabırlı insan uzun sureli gecikmelere ve tahriklere rağmen moralini bozmadan yoluna devam eder veya beklemesini surdurur. Turkcedeki "Acele işe şeytan karışır" atasozu sabırı oğutleyen en tanınmış atasozlerinden biridir. Sabırsızlık genellikle cocuksu bir nitelik olarak duşunulur. Sabır yetişkinliğin en onemli bileşenlerinden biridir. Sabırsızlığın aceleciliğe yol actığı ve iyi duşunmeden verilmiş yanlış kararlara neden olduğu duşunulur. Kişinin icinde bulunduğu fiziksel koşullardan, sinir sisteminin yapısına kadar pek cok faktorden etkilendiği bilinmektedir.

[h=3]SABIR DUASI[/h]"Bismillahirrahmanirrahim,
Allahummağfirli zenbi ve ezhib ğayza kalbi ve ecirni mineş şeytani euzu billahis semiıl alimi mineş şeytanir racim.
Sadak allah ul azim."
Turkce MeÂli
Allahım, gunahlarımı bağışla, kalbimdeki hırsı gider, beni şeytandan koru. Rahmeti İlahiden kovulmuş şeytandan,her şeyibilen ve duyan Allah'a sığınıyorum.
Bu sabır duasını her sabah 3 defa okuyan kişilerin gununun daha sakin ve huzurlu gectiğine inanılır.
Peygamberimizin okuduğu sabır duası;
"Bismillahirrahmanirrahim,
Bismillahi ala nefsi ve mali ve dini. Allahumme raddini bi-kadaike ve barik li fima kuddire li, hatta la uhibbe ta'cile ma ahhartehu ve te'hira ma acceltehu.
Sadak allah ul azim."
Turkce MeÂli
Allahım, sana malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allahım, kararına beni razı kıl, kaderimde bulunanı bana ihsan et, tehir ettiğinin acele olanını, acele ettiğinin tehirini istemeyeyim. Nefsimi isyandan mahrum kıl, teslimine yardımcı ol.