Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cuneyt İşcilik, tuzuk gereği partisinin genel merkezinin il yonetimini gorevden alamayacağını savunarak, "Dun akşam yaptığımız il yonetim kurulu toplantısında İzmir teşkilatı olarak gorevlerimizden ve parti uyeliğinden istifa ediyoruz." dedi.
İşcilik, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığında yaptığı basın acıklamasında, goreve 11 Ekim'de secimle geldiklerini, 95 gunluk gorev surelerine rağmen Genel Merkez tarafından tanınmadıklarını iddia etti.

Secimle gelenlerin secimle gitmesi gerektiğini ifade eden İşcilik, şunları kaydetti:
"Hukuktan, adaletten bahseden Gelecek Partisi'nde hukuk ve adalet olmadığını gorduk. Kongreden sonra aylar gecmesine rağmen iletişim gruplarına eklenmedik, toplantılara cağrılmadık. Kendi ilkeleriyle celişen bir siyasi partinin Turkiye'yi yonetemeyeceği, sorunları cozumleyemeyeceği kanaatine vardık. Dun akşam yaptığımız il yonetim kurulu toplantısında İzmir teşkilatı olarak gorevlerimizden ve parti uyeliğinden istifa ediyoruz."
Partinin genel merkezinin sosyal medya hesabından yapılan "gorevden alınma" paylaşımıyla ilgili soru uzerine İşcilik, şu cevabı verdi:
"Sayın bakanlarımıza 'İnstagram ve Twiter uzerinden istifa ettiler' diye demec veren Gelecek Partisi yoneticileri niye bunu Twiter uzerinden yaptılar da bana sozlu yapmadılar. Bakanlar edince olay oluyor ama Gelecek Partisi yoneticileri, bir twitle il başkanı gorevden almayı duyurdu. Onların dediği gibi gorevden alınma yok. Tuzuk gereği oyle bir şey yapamazlar."
"Keşke AK Parti'nin icinde siyasete devam etseymişiz." diye konuşan İşcilik, il yonetimiyle beraber Ceşme, Bayraklı ve Menemen ilce başkanlarının da istifa ettiğini ve parti uyeliğinden ayrıldığını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil Şahin