ORDU'nun Fatsa ilcesinde yolun karşısına gecmeye calışırken minibusun carpması sonucu ağır yaralanan, tedavi gorduğu hastanede 5 gun sonra yaşam savaşını kaybeden Mustafa Bayrak'tan (7) geriye, fındık bahcesinde cekilen goruntuleri kaldı.
Kaza, 8 Ocak'ta akşam saatlerinde ilceye bağlı Evkaf Mahallesi Mandıra Caddesi'nde meydana geldi. Bir kargo firmasına ait E.C. yonetimindeki 28 KA 315 plakalı minibus, yolun karşısına gecmeye calışan Mustafa Bayrak'a carptı. Ağır yaralanan cocuk, cevredekiler tarafından ozel aracla Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk mudahalesi yapılan Bayrak, daha sonra Samsun 19 Mayıs Universitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım unitesinde tedaviye alınan Bayrak, 5 gunluk yaşam mucadelesini kaybetti.

GERİYE OYUN OYNADIĞI GORUNTULER KALDIKucuk cocuğun cenazesi hastane morgundan alınarak Korgan ilcesine bağlı Yazıcı Mahallesi'ne getirildi. Mustafa Bayrak, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Bayrak'tan geriye fındık bahcesinde oynadığı goruntuler kaldı. Mustafa'nın annesi ile birlikte yazın fındık topladığı goruntuleri yurekleri burktu.'ARABALAR BURADA HIZLI GİDİYOR'Kucuk cocuğu tanıyan komşuları kaza nedeniyle duyduklarını uzuntuyu dile getirdi, olay gunu yaşananları anlattı. Mahallede yaşayan Nazile Manguş, aracın hızlı olduğunu ileri surerek, "Ben o akşam evdeydim. Dışarıdan sesler duydum. Balkona cıktığımda yerde cocuğun yattığını gordum. Daha sonra annesi falan bağırıyorlardı. Ambulansın gelmesi beklenmeden cocuğu arabayla hastaneye goturduler. Ben yıllardır bu sokakta oturuyorum. Burada arabalar hızlı gidiyor. Burada cocuklarımız oynuyor. O yuzden hız kesicilerin yapılmasını istiyoruz" dedi.Aynı mahallede oturan Emircan Arıkan (15) ise, "Evde otururken bir anda ses cıktı. Ben bir bakayım dedim. Cama cıktığımda cocuk yerde yatıyordu. Annesi cocuğunun yanına geldi. 'Mustafa' deyip, kucağına almaya calıştı. Ambulansı beklemeden hastaneye goturmek istediler. Araba durdurmaya calıştılar, fakat duran olmadı. Bizim yakınımız vardı. O goturdu. Daha sonra carpan surucu de aracın peşinden hastaneye gitti" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nurcan ŞANLI