Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kasım ayı sanayi uretimi endeksi verilerini değerlendirirken, aralık ayında da artışın devam edeceğini duşunduklerini, son ceyrek ekonomik buyume oranlarına sanayiden guclu katkı geleceğini gorduklerini belirtti.
Zeytinoğlu, yaptığı yazılı acıklamada, sanayi uretim endeksinin Kasım 2020'de aylık bazda yuzde 1,3, yıllık bazda yuzde 11 yukseldiğini hatırlattı.

Sanayi uretiminde ozellikle yıllık bazda yaşanan guclu artışı cok değerli bulduklarını vurgulayan Zeytinoğlu, "Bu artışa yuzde 11,6 ile imalat sanayisinden guclu bir katkı gelmesini de cok onemsiyoruz. Aralık ayında da sanayi uretimindeki artışın devam edeceğini duşunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Zeytinoğlu, son ceyrek ekonomik buyume oranlarına sanayiden guclu katkı geleceğini gorduklerini belirtti.
Sektorel bazda uretim performanslarına değinen Zeytinoğlu, şunları kaydetti:
"Alt kalemlere baktığımızda, yıllık en yuksek artışın yuzde 22,2 ile dayanıklı tuketim mallarında olduğunu goruyoruz. Bunun otomotiv sektorundeki talep artışlarının yansıması olduğunu duşunuyoruz. Ara malı uretiminde yuzde 13,1 ve sermaye malı uretiminde yuzde 12,4 artışlar olmasını geleceğe yonelik yatırımların ve onumuzdeki donemde buyumenin devam edeceğinin işaretleri olarak değerlendiriyoruz."
Zeytinoğlu, orta yuksek teknoloji urunlerdeki yıllık yuzde 15,8'lik ve yuksek teknoloji urunlerinde yuzde 13,8'lik artışların da dikkat cekici ve onemli olduğunu belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Şahin Oktay