Sele kapılan kadın park halindeki TIR sayesinde hayatta kaldı (5)
TIR ŞOFORU KONUŞTU
İzmir'in Buca ilcesinde sele kapılarak suruklenen Bahtiye Tuna'nın altına sıkışıp kurtulduğu park halindeki TIR'ın surucusu Suleyman Ozden, yaşananları anlattı:
"Dun akşam yola cıkmak uzere hareket ettim ancak sel sebebiyle yokuşu cıkamadım. Bu sırada yaşlı kadının yokuşun başında sulara kapıldığını fark ettim. Hemen TIR'dan inip, mudahale ettim. O anda bolgede bulunan bekcilerin de cabalarıyla kendisini TIR'ın altından, sıkıştığı yerden cıkarttık. Cok şukur kendisini kurtardık. TIR'ın lastikleri iyi ki patinaj yapmış ve ben, yokuşu cıkamamışım. Yoksa durum daha farklı olabilirdi. 'Her şeyde bir hayır vardır' demek lazım. Allah bir daha boyle bir durum yaşatmasın. Vatandaşlarımızın boyle havalarda daha dikkatli olması gerekiyor." Bahtiye Tuna'nın kurtardıkları anda şokta olduğunu belirten Ozden, "Elinde şemsiyesiyle yolun karşısına gecmek istedi. Adımını atar atmaz sulara kapılıp, suruklenmeye başladı. İlk once on tekerlerin altına sıkıştı.Tek başıma, mudahale etmeye calışsam da başarılı olamadım. O sırada bekciler koştu ve sıkıştığı yerden cıkarttık. Ancak suyun debisi yuksek olduğu icin tutamadık. Bu kez de yakıt deposunun oraya sıkıştı. O sırada herkes tum gucunu kullandı ve teyzemizi kurtardık. Kurye kardeşimizin montuyla, hemen uzerini orttuk. Şoka girmişti ve konuşamıyordu. Polis aracına bindirdik ve hastaneye gonderdik" dedi.
Tolga TAHCI/ İZMİR,