Balıkesir'in Erdek ilcesinde 2019 yılının ağustos ayında bir eğlence merkezinde kavga sırasında acılan ateş sonucu 3 kişinin olumune ilişkin tutuklanan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Erdem T, Ogun A. ve Kader K'nin savunmaları, cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı. Olayda olenlerin yakınları ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Mutalaasını veren savcı, pompalı tufekle ateş ederek 9 yaşındaki Selin Cebeci ile Mehmet Solaklar ve Kenan Balkan'ın olumune neden olan Erdem T'nin biri ağırlaştırılmış olmak uzere 3 kez muebbet hapisle cezalandırılmasını, Ogun A. ve Kader K'ye de eğlence yerinin guvenlik gorevlisi Emrah S'yi kasten oldurmeye teşebbusten ceza verilmesini talep etti.
Savunmasını yapan sanık Erdem T, hakkındaki suclamaları reddederek, "Ben oraya Emrah S'yi korkutmak icin gitmiştim. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.
Erdem T'nin kendisine ait pompalı tufeği bırakıp, olaydan once aldığı iş yerinin sahibi Ogun A. ise onun, eğlence yerine gideceğinden haberinin olmadığını one surdu.
Ogun A, Erdem T'nin iş yerinden tufeği aldığında kendisine bunu İlhanlar Mahallesi'ne gotureceğini soylediğini belirterek, "Benim işim ve ailem var, boyle bir şeye neden olmak istemem. Emrah S. ile bir husumetim yok. Erdem, ben mekanın icindeyken tufeği ateşledi. Bunu bilsem mekanın icinde durmazdım cunku ben de vurulabilirdim. Olayı Erdem'in yaptığını, hastaneye gittiğimde oğrendim." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Adliye cıkışında gazetecilere acıklama yapan Selin Cebeci'nin annesi Sinem Cebeci, 3 sanığın da olayı bilerek yaptığına inandığını soyledi.
Cebeci, "İnşallah sanıkların tahliyesi yonunde bir karar alınmaz. Biz de bunun icin mucadele edeceğiz. Duruşmada tutukluların ailelerinin olduğunu soyleyip tahliye talep ediyorlar ama bizim ailemizi mahvettiler. O yuzden hicbir şey bu kadar basit olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.
Mehmet Solaklar'ın eşi Sibel Solaklar da 3 sanığın da cezalandırılmasını istediklerini dile getirerek, "Kendilerini savunmak icin tabii ki bir şeyler soyluyorlar ama onlar iceride de olsalar ailelerini gorebiliyorlar. Biz goremiyoruz, ucu de mezarda. Hicbir sucu olmayan insanlar mezara girdi. Onlar rahatlar. İnşallah hak yerini bulur." diye konuştu.
Olay
Erdem T, 11 Ağustos 2019'da Ocaklar Mahallesi'ndeki bir eğlence yerinde guvenlik gorevlisi olarak calışan Emrah S. ile kavga etmişti.
Ertesi gun Ogun A'nın iş yerindeki pompalı tufeğini alan ve Kader K'nin taksisine binerek eğlence yerinin onune gelen Erdem T'nin actığı ateş sonucu mermiler, aileleriyle aynı iş yerinde bulunan Selin Cebeci, Mehmet Solaklar ve Kenan Balkan'a isabet ederek olumlerine yol acmıştı.
Gozaltına alınan Erdem T, Kader K. ve Ogun A, cıkarıldıkları hakimlikce tutuklanmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mirac Kaya