BUYUK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP olarak milli iradenin, devletin bekasının, ulkenin butunluğunun, milletin istiklalinin ve istikbalinin yanında olduğumuzu, Cumhur İttifakı ile birlikte olduğumuzu bir kere daha kararlılıkla vurguluyorum" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde duzenlediği haftalık basın toplantısında gundeme dair acıklamalarda bulundu. Destici, dun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1,5 saate yakın bir goruşme gercekleştirdiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızla uzun, verimli, faydalı bir goruşme gercekleştirdik. Azerbaycan'dan, Kıbrıs'a, Doğu Turkistan'dan Suriye'ye kadar dış politikada pek cok konuyu da istişare etme fırsatı bulduk. Ozellikle Azerbaycan, Ermenistan savaşında Turkiye'nin katkısı ve kazanılan zaferdeki pay icin kendilerine bir kere daha teşekkur ettim. Yine aynı şekilde Libya, Doğu Akdeniz'deki, Suriye'nin kuzeyindeki Turkiye'nin duruşu, terorle mucadele konusunda tam desteğimizi vurguladım. Burada Turkiye'nin cok başarılı, milli adımlar attığı konusundaki fikrimizi ifade ettim. Turkiye bu saydığım adımlarda son yıllarda cok onemli ve başarılı adımlar attı. Bu adımların surdurulmesi lazım. Siyasetteki uslup da bunun icin de onemli. Konu dış mesele olduğu zaman 'ben bu ulkenin vatandaşıyım, ben Turkiye Cumhuriyet Devleti'nin vatandaşıyım, ay yıldızlı al bayrağın altında bir ve beraber yaşama iradesi ortaya koyuyorum' diyorsanız, o zaman bu dış meselelerde kimin Cumhurbaşkanı, kimin hukumet olduğuna bakmadan herkesin sonuna kadar destek olmak gibi bir mecburiyeti vardır."

'CUMHUR İTTİFAKI İLE BİRLİKTEYİZ'Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile goruşme kapsamında gundemde olan yargı, ekonomi ve demokratikleşme ile secim kanunu ve ittifaklarla ilgili goruşlerini de ilettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Terorle ilişkili olan partilere dunyanın hicbir yerinde musaade edilmez. 'Kapatırsak yenisini kurarız' gibi bir anlayış da doğru bir anlayış değildir. Dolayısıyla kim terorle arasına mesafe koymuyorsa, kim terorun sozculuğunu yapıyorsa, kapatılmalıdır. Turkiye bugune kadar bu konuda cok musamahalı davranmıştır. Hicbir demokratik ulkenin gosteremeyeceği kadar demokratik bir tavır ortaya koymuştur. Gelinen bu noktada artık hukukun gereği yapılmalıdır. MHP'nin bu konudaki tavrını doğru bulduğumuzu ve grubu olması hasebiyle de tabii ki MHP'nin bu başvuruyu yapabileceğini biliyoruz. MHP ile bu konuda aynı duşuncede, goruşte olduğumuzu buradan bir kere daha acık yureklilikle ifade etmek istiyorum. Ayrıca BBP olarak milli iradenin, devletin bekasının, ulkenin butunluğunun, milletin istiklalinin ve istikbalinin yanında olduğumuzu, Cumhur İttifakı ile birlikte olduğumuzu bir kere daha kararlılıkla vurguluyorum."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gizem KARADAĞ