Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) Rektoru Prof. Dr. Cevdet Erdol, Mersin Buyukşehir Belediyesince kent protokolu, belediye başkanları ve meclis uyelerine gonderilen yılbaşı hediye paketinde alkollu icecek yer almasıyla ilgili belediye başkanlığı calışanları hakkında suc duyurusunda bulundu.
Prof. Dr. Cevdet Erdol, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Mersin Buyukşehir Belediyesinin yılbaşında kişilere alkol ihtiva eden hediye paketlerini gondermesinin birkac bakımdan irdelenmesi gereken bir husus olduğunu belirterek, "Birincisi, kanunen suctur. Cunku mevcut 4250 sayılı yasada, herhangi bir alkol urununun hediye, promosyon, eşantiyon veya bedelsiz verilmesini veya satılmasını yasaklıyor. Hele cocuklara satılmasını zaten onun hapis cezası gerektiren bir suc olduğu tanımlanıyor. Dolayısıyla burada acık ve net bir şekilde suc işlenmiştir." dedi.
Alkolun sağlığa olan zararlarının da olduğunu ifade eden Erdol, alkolun pek cok hastalığa yol actığı gibi aile ici şiddet, kadına şiddet, hırsızlık, gasp, cocuk istismarı gibi pek cok sucun da ana tetikleyicisi konumunda olduğunu, alkolu ozendirmenin bu suclara teşvik etmek anlamına geldiğini soyledi.
Bunu toplumun kabul etmesinin mumkun olmadığını ve toplum olarak tepki gosterilmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Erdol, şoyle devam etti:
"Bir diğer husus da sağlığı bu kadar kotu etkileyen bir maddeyi hele bu pandemi surecinde, sağlık personelinin bu kadar cansiperane calıştığı bir donemde butun emekleri boşa cıkaracak, butun yapılanları yıkacak şekilde, adeta biz sağlık icin uğraşırken, birilerinin sağlığını kotuleştirmek icin hediyeler, promosyonlar, eşantiyonlar dağıtmasını da cok doğru bulmuyoruz. Yanlış bir harekettir. Bu yanlış hareketin yanı sıra suc olma ozelliği itibarıyla da bunun gerekli hukuki karşılığını gormesi gerekir. Bununla ilgili tabii ben dilerdim ki hukuk mercileri, yetkili merciler resen soruşturma başlatsınlar fakat aradan 10 gunden fazla bir zaman gecmesine rağmen harekete gecen yok, ben bir vatandaş olarak, omrunu sağlığa adamış bir kişi olarak bundan cok buyuk rahatsızlık duydum ve bu konuda suc duyurusunda bulunmayı duşundum. İnşallah hukuk karşısında bu yapılan hareketin neticesini gorurler diye duşunuyorum."