MERAM Elektrik Perakende (MEPAŞ) Genel Muduru İlker Arslanargun, pandemi nedeniyle evde vakit gecirme suresinin uzamasının, elektrik tuketimini artırdığını belirtti. Arslanargun, abonelerine enerji tasarrufu konusunda yardımcı olmak icin hem internet adreslerinden hem de muşteri hizmetlerinden yardımcı olduklarına dikkat cekerek, tasarruf yapılması konusunda tavsiyede bulundu.
MERAM Elektrik Dağıtım şirketinin (MEDAŞ) Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak uzere 6 il ve 65 ilce, 331 belde, 1379 koy ve 512 yayla hizmet veriyor. MEDAŞ'a bağlı MEPAŞ Genel Muduru İlker Arslanargun, koronavirus salgını nedeniyle mucadele surecinde uzaktan eğitim, evden calışma ve sokağa cıkma kısıtlamalarından kaynaklı evde vakit gecirme surelerinin uzamasıyla, elektrikli cihazların kullanımlarının artması elektrik faturalarında artışa sebep olduğunu belirtti.

Bunun uzerine 'Enerji Tasarruf Projesi'ni hayata gecirdiklerini ifade eden Arslanargun, "Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dunya bırakabilmek icin hepimizin vatandaşlık gorevi olarak enerjiyi bilincli olarak kullanmamız gerekmektedir. Enerji Tasarruf projesi ile evlerimizde ve iş yerlerimizde bilincsiz enerji kullanımından kacınıp enerji tasarrufu yapmayı ilke haline getirmeliyiz. MEPAŞ olarak vatandaşlarımızı bilinclendirmek icin 11 Muşteri Hizmetleri Merkezimizde calışmakta olan toplam 93 personelimize enerji tasarrufu eğitimi verilmiş olup, muşterilerimize enerjiyi verimli kullanmaları ve dolayısıyla faturalarını duşurebilmeleri icin onerilerde bulunmaya başladık. Buradaki amacımız muşterilerimize elektrikli cihazların doğru kullanımları ile nasıl tasarruf ve verimlilik sağlanacağı hakkında bilgiler vermektir. Ayrıca www.mepasenerji.com adresimize elektrikli ev aletlerinin ne kadar enerji harcadığını ve faturaya etkisini gormek isteyen muşteriler icin tuketim hesaplama modulu eklenmiş olup muşterilerimiz kendi tuketim alışkanlıklarını değiştirerek fatura tutarlarını duşurebileceklerdir" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Salih BUYUKSAMANCI