Sakarya İl Milli Eğitim Mudurluğu bunyesinde kurulan Veri Bilimi ve Oğrenme Analitiği Merkezinde (VAM), bilimsel sureclere yonelik araştırmaları, bulgu, sonuc, oneri ve eğitim stratejisi onerisine cevirmek icin ileri seviyede istatistiki cozumleme aracı olan SPSS eğitimleri verilmeye başlandı.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamada, eğitimde kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileriyle uretilen buyuk verileri, ceşitli yontemlerle analiz ederek eğitim icerisinde yer alan paydaşlar icin anlamlı bilgilere donuşturmek, Sakarya il genelinde eğitim adına alınan tum kararlara veriye dayalı strateji ureterek katkı vermek amacıyla kurulan VAM'da SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) eğitimlerinin başladığı anlatıldı.

Acıklamada, ağustos ayında faaliyetlerine başlayan VAM'da, İl Milli Eğitim Mudurluğu ile Sakarya Universitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakultesi arasında imzalanan protokol kapsamında, 43 oğretmen ve personele veri bilimi ve oğrenme analitiği aracları, veri madenciliği, istatistik, programlama dili ve benzeri konularda altmış saatlik "Python" ve "Veri Bilimi İcin İstatistik" eğitimleri verildiği aktarıldı.
Bu eğitimlerin tamamlayıcı unsuru niteliğinde, bilimsel sureclere yonelik araştırmaları; bulgu, sonuc, oneri ve eğitim stratejisi onerisine cevirmek icin ileri seviyede istatistiki cozumleme aracı olan SPSS eğitimlerinin ilkine 11 Ocak'ta başlandığı belirtilen acıklamada, şunlar kaydedildi:
"SPSS eğitimleri, altı hafta suresince haftada iki gun ve toplamda yirmi dort saat olmak uzere dort aşamada verilecek. Eğitimlere VAM merkez yoneticisi ve İl Milli Eğitim Mudur Yardımcısı Pınar Bulut, VAM ekibi uyeleri, istatistik ve veri bilimi konusunda istekli oğretmen ve personel katılıyor. Kuresel salgın koşulları dikkate alınarak temizlik, mesafe, maske kurallarına harfiyen uyularak yuz yuze gercekleştirilen SPSS eğitimleri, VAM sorumlusu Cemil Kurt tarafından veriliyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Şimşek