Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gunun ilk yarısında yuzde 0,76 değer kazanarak 1.561,25 puana cıkarken, gorduğu en yuksek seviyeyi de 1.567,88 puana taşıdı.
Gunun ilk yarısında yukseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla onceki kapanışa gore 11,72 puan artışla 1.561,25 seviyesine cıktı. Toplam işlem hacmi 16 milyar lira duzeyinde gercekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yuzde 0,28 ve holding endeksi yuzde 0,81 değer kazandı.
Sektor endeksleri arasında en fazla kazandıran yuzde 2,61 ile inşaat, en cok gerileyen ise yuzde 1,59 ile madencilik oldu.
Gune yukselişle başlayan BIST 100 endeksi, sanayi uretim endeksinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından gunun ilk yarısında gorduğu en yuksek seviyeyi de 1.567,88 puana taşıdı.
Sanayi uretim endeksi, Kasım 2020'de aylık bazda yuzde 1,3, yıllık bazda yuzde 11 artış gosterdi. Arındırılmamış sanayi uretim endeksinde de yıllık bazda yuzde 8,7 artış gercekleşti.
Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Acık Piyasa Komitesi uyelerinin dun akşamki konuşmalarında mali teşviklerin onemine dikkati cekmeleri ve Fed'in genişlemeci politikasını devam ettireceğini vurgulamalarının yanı sıra ABD Başkanlığı'na secilen Joe Biden'ın yarın detaylarını acıklaması beklenen mali teşvik paketinin pay piyasalarını desteklediğini ifade etti.
Oğleden sonra ABD'de enflasyon ve Fed'in yayımlayacağı Bej Kitap raporunun takip edileceğini bildiren analistler, teknik acıdan BIST 100 endeksinde 1.580 puanın direnc, 1.500 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Burhan Sansarlıoğlu