HDP onundeki evlat nobetinde 499'uncu gun; aile sayısı 188 oldu
DİYARBAKIR'da, teror orgutu PKK tarafından kacırılan cocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP binası onundeki oturma eylemi, 499'uncu gunde de suruyor. Aile sayısı, 2013 yılında Van'dan 22 yaşındayken, kacırılan oğlu İzzet Sacık icin ayağındaki kırığa rağmen koltuk değnekleriyle Diyarbakır'a gelen Fikret Koc ve 2016'da Diyarbakır'da 19 yaşındayken, kacırılan oğlu Bunyamin icin Bingol'den gelen Sami Kolaş ile 188 oldu.
Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, gecen yıl 21 Ağustos'ta ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gun sonra HDP Diyarbakır il binası onune geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kacırıldığını soyleyen anne Akar, il binası onunde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'uncu gununde ortaya cıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, cocukları kayıp annelere cağrıda bulundu. Akar'ın cocuğuna kavuşması, cocukları teror orgutu PKK tarafından kacırılan aileler icin umut oldu. Akar'ın cağrısıyla harekete gecen cocukları kayıp aileler, 3 Eylul'de HDP binası onunde oturma eylemine başladı.
EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU
Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Husniye-Huseyin Kaya ciftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Acan ciftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu ciftinin oğlu Huseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Acar, Sait Acar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gulşen Cetin'in oğlu Erdal Cetin, Fahrettin-Meryem Akkuş ciftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya ciftinin oğlu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Coşkun ciftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalcın ciftinin kızları Yasmin'in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.
'KARDEŞİ, KARDEŞE DUŞMAN EDİYORLAR'
Van'da 2013 yılında 22 yaşındayken, kacırılan oğlu İzzet Sacık icin ayağındaki kırığa rağmen koltuk değnekleriyle Diyarbakır'a gelerek, evlat nobetine katılan Fikret Koc, eylemi televizyondan izlediğini ve dayanamayıp yola cıktığını belirtti. Koc, "Anaların feryatlarını izledim, dayanamadım, oğlum icin geldim. 22 yaşındaydı. Hicbir haber alamadık. 'Rusya'ya calışmaya gideceğim' dedi, bir daha haber alamadık. İnsanları kandırıyorlar. Kardeşi, kardeşe duşman ediyorlar" dedi.
'COCUĞUMUN BURADAN GİTTİĞİNİ BİLİYORUM'
Dicle Universitesi Adalet Meslek Yuksekokulu son sınıfta okurken, 2016 yılında kandırılarak, dağa kacırıldığını belirttiği oğlu Bunyamin icin Bingol'den gelip, oturma eylemine katılan Sami Dolaş da HDP'yi sorumlu tutarak, şunları soyledi:
"Burası bir cıkış kapısı. Cocuğumun buradan gittiğini de biliyorum. Cocuğumu Dicle Universitesi'ne okumaya gonderdim. 19 yaşında 2'nci sınıf oğrencisiyken kandırıldı. Cocuğum geri donsun, devletine sığınsın. Cocuğumu cok ozledik. Annesi perişan oldu. Hicbir haber alamadık. Olu mu, sağ mı; bilmiyoruz. Eğer yaşıyorsa, beni duyuyorsa gelsin, adalete teslim olsun."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Burak EMEK