ŞIRNAK'ın Beytuşşebap ilcesinde bir araya gelen Esma Ataman (20), Gulcan Gokce (23) ve Sultan Engin (19), ailelerinden de aldıkları destekle kuafor ve guzellik merkezi actı. Gulcan Gokce, bu surecte cok zorluk cektiklerini belirterek, "En buyuk hedefim, kendi ayakları uzerinde duran bir kadın olarak, diğer kadınlara ornek olmak" dedi.
Beytuşşebap ilcesinde yaşayan Esma Ataman, Gulcan Gokce ve Sultan Engin, teror olaylarının bittiği ilcede, evde oturmaktan sıkılınca iş hayatına atılmak icin bir araya geldi. Genc girişimciler, ilcede kadınların yoğun talebi olan kadın kuaforu ve guzellik salonu acmaya karar verdi. Gerekli sertifikaları alan genc kızlar, ailelerinden de destek alarak ilce merkezindeki ilk iş yerlerini actı. Genc girişimcilerin en buyuk hedefi, kendi ayakları uzerinde durarak, diğer kadınlara ornek olmak.

'HEDEFİM, BENDEN SONRAKİLERE ORNEK OLMAK'Gulcan Gokce, iş hayatına, 'kadın calışamaz, eşine, cocuklarına bakmakla yukumludur' algısını yıkmak amacıyla atıldıklarını belirterek, "Kendimi memleketime, insanıma, aileme nasıl fayda sağlarım? Diye duşunurken buluyordum. Şukurler olsun ki duşuncelerimi hayata gecirebilme şansım oldu. Bunu en cok da her zaman, şartlar ne olursa olsun arkamda duran aileme borcluyum. Bu surecte bircok zorlukla karşılaştım. Ozellikle erkek esnafın egemen olduğu bir yerde kadın olarak sıfırdan bir iş yeri acmanın avantajı olduğu kadar dezavantajı da oldu. Kendimi cok şanslı hissettiğim bir konu var ki, kadın destekli bir toplumun icinde yaşıyorum. Bu tamamen zihniyetle alakalı bir durum. Kadınımız da erkeğimiz de bakıma cok duşkun. En buyuk hedefim benden sonrakiler kendi ayakları uzerinde duran bir kadın olarak, diğer kadınlara ornek olmak" diye konuştu.'HAYALLERİM GERCEK OLDU'Genc girişimci Esma Ataman da guzellik merkezi acma hayalini gercekleştirdiğini ifade ederek, şunları soyledi: "Hayallerin gercek oldu. İlcemizde bu tur bir hizmetin olmadığını, bayanlarımızın her şeyi hak etiğini gorduk. Bu nedenle babamla konuşarak, bana verdiği destekle okulunu ve eğitimini alarak guzellik salonunu actım"
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Emin BAL