KONYA'da, arkadaşının oturduğu sitede arac park yeri yuzunden tartıştığı Ayşe Y.'yi (36) dovup, kaburgalarını kırdığı iddia edilen oğretim gorevlisi Dr. Fevzi Altan Goksu'nun (43) yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet Savclığı mutalaasında Goksu hakkında 'nitelikli yaralama' sucundan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.
Olay, 17 Kasım 2019'da Meram ilcesi Uzunharmanlar Mahallesi'ndeki sitenin otoparkında meydana geldi. Selcuk Universitesi Sarayonu Meslek Yuksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bolumu'nde oğretim gorevlisi olan Fevzi Altan Goksu, bazı eşyaları almak icin kendisi gibi akademisyen olan Suheyla B.'nin (41) oturduğu siteye gitti. Eşyaları aracına yukleyen Fevzi Altan Goksu, Ayşe Y.'nin otomobilini, otopark cıkışına park etmesi nedeniyle cıkamadı. Bunun uzerine Suheyla B., Ayşe Y.'nin dairesine giderek, otomobilini cekmesini istedi. Bir sure sonra otomobilinin yanına gelen Ayşe Y. ile Suheyla B. arasında tartışma cıktı. Tartışma sırasında Fevzi Altan Goksu, Ayşe Y.'yi tekme ve tokat atıp, dovdu. Ayşe Y., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.
GOZALTINA ALINDI3 gun suren tedavisinin ardından taburcu edilen Ayşe Y.'ye, hayati tehlikesi bulunduğu, kaburga kemiklerinde kırıklar oluştuğu ve basit tıbbi mudahaleyle giderilemeyecek şekilde yaralandığı yonunde adli muayene raporu verildi. Cumhuriyet savcısının talimatı uzerine Fevzi Altan Goksu, 2 Aralık gunu gozaltına alındı. Fevzi Altan Goksu, 3'uncu Sulh Ceza Hakimliğince sucun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu ve sucun 'katalog' suclardan olması goz onune alınarak, tutuklandı. Goksu'nun Ayşe Y.'ye saldırdığı anlar ise sitenin guvenlik kamerası goruntulerine anbean yansıdı.YARGILANMASINA BAŞLANDIYurutulen soruşturma sonunda Fevzi Altan Goksu hakkında 'adam oldurmeye teşebbus' sucundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame duzenledi. İddianame Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 'KUFUR EDİNCE HİDDETLENDİM'Fevzi Altan Goksu, gecen mart ayında yapılan ilk duruşmasındaki savunmasında suclamaları kabul etmeyip, "Olay gunu eşim ve cocuğumla birlikte arkadaşım Suheyla'nın evine mobilya almaya gitmiştim. Arabayı bahcenin icine bıraktım. Eşyaları yukleyip cıkacağımız sırada bahce kapısının onune bir arabanın park ettiğini gorduk. Suheyla arac sahibinin oturduğu dairenin ziline bastı. Hemen geleceğini soyledi ancak 15-20 dakika sonra aşağıya geldi. Ayşe Y. aşağıya geldiğinde aralarında bir tartışma oldu. Ayşe Y. Suheyla'ya bağırmaya başladı. Ben ilk etapta uzaktaydım. Ayşe bağırmaya devam edince ortamı sakinleştirmek ve ayırmak icin olaya mudahalede bulundum. Herkes araclarına doğru yonelirken Ayşe Y. Suheyla'ya yonelik kufur etti. Ayşe Y.'ye donerek ne dediğini sordum. Bu sefer de bana yonelik kufur etti. Ben bu laf uzerine hiddetlendim. Ayşe Y.'nin aracına doğru koştum. Sağ kapısını actım. Sen kime kufur ediyorsun dedim. Sana ve yanındakileri diyorum diye karşılık verdi. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Cunku cok sinirlenmiştim. Bir ara yere duştuğumu hatırlıyorum. Sonra toparlanıp 15-20 metre Ayşe Y.'nin peşinden koştuğumu hatırlıyorum. Ayşe onune bakmadan koşuyordu. Yerde cakıl taşlı olduğu icin ayağı takıldı ve park halindeki arabanın aynasına carpıp yere duştu. Ayşe yere duşunce ben korktum ve geri cekildim. Sonra yanımıza insanlar geldi. Ben sitenin bahcesine doğru yururken Ayşe bana tehditler yağdırıyordu."'GOZU DONMUŞ GİBİYDİ'Fevzi Altan Goksu'dan şikayetci olduğunu belirten mağdur Ayşe Y. ise, "Ben daha onceki ifademi hastanede bilincim kapalı bir şekilde vermiştim. Sanığın anlattıkları doğru değil. Olay gunu markette 5 yaşındaki kızım altını ıslatmıştı. O gun anneme gidecektik. Kızımın altını değiştirmek icin aracımı sitenin bahcesini yarı kapatacak şekilde cekip eve cıkmıştık. Kızımın uzerini değiştirirken zile basıldı. Ben de 'geliyorum' dedim. Cocuğum kucuk olunca yalnız bırakıp hemen inemedim. Suheyla ikinci kez zile bastı. 'Bu araba buradan cekilecek' dedi. Aşağıya indiğimde aşağısı kalabalıktı. Suheyla onume gecip, 'Sen bizi burada bekletmeye ne hakkın var' dedi. Biraz tartıştık. Aracıma gecip, surucu koltuğuna oturunca sağ kapı acıldı ve sanık bana birkac kez peş peşe vurdu. Başıma doğru yumruk attı. Neye uğradığımı şaşırdım. Ben de arabadan inip kacmaya başladım. Sanık bana ucan tekmeyle vurdu. Gozu donmuş gibiydi. Orada yığılıp kaldım. Arkasını donup gitti. Kaburga kemiklerim kırıldı. Şikayetciyim" dedi. TAHLİYE EDİLDİTanıkların da dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, Fevzi Altan Goksu'nun tutuklu kaldığı sure goz onune alınması, dosya kapsamında delillerin buyuk olcude toplanmış olması nedeniyle Goksu'nun yurt dışı cıkış yasağı konularak adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de Goksu'nun tutuksuz yargılanmak uzere tahliye edilmesine karar verdi. 6 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ Tutuksuz yargılanan Fevzi Altan Goksu, dun yeniden hakim karşısına cıktı. Duruşmaya Ayşe Y. ve taraf avukatları da katıldı.Cumhuriyet Savcısı verdiği mutalaasında, Ayşe Y.'nin aracını, oturduğu sitenin otoparkının girişine, diğer aracların cıkamayacağı şekilde park etmesi nedeniyle, Fevzi Altan Goksu'nun arkadaşı Suheyla B. ile tartıştığı, tartışmaya Goksu'nun da katıldığını belirtti. Goksu'nun tartışma sırasında Ayşe Y.'ye tekme ve yumrukla saldırıp hayati tehlike gecirecek şekilde yaraladığı belirlendiğini soyledi. Ardından Goksu hakkında 'nitelikli yaralama' sucundan 6 yılı kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.