Milliyetci Hareket Partisi Karaman İl Başkanlığı onculuğundeki proje kapsamında, gurbetci hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen engelli aracları, Ayrancı Belediyesi'nin organizasyonuyla Karaman'ın 5 ilcesinde dağıtıma başladı.
Milliyetci Hareket Partisi Karaman İl Başkanlığı tarafından başlatılan "Karaman'da Engelsiz Yaşam" projesi kapsamında 5 ilcede belirlenen ihtiyac sahiplerine teslim edilmek uzere engelli aracı dağıtım toreni yapıldı.
Nakil ve dağıtım organizasyonunu Ayrancı Belediyesi'nin ustlendiği proje kapsamında, 46'sı akulu 40'ı tekerlekli olmak uzere 86 engelli aracının dağıtımına başlandı.
Hollanda Turk Federasyonu Lahey Teşkilatı'ndan hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen aracların dağıtımı Ayrancı ilcesinde gercekleştirildi.
Yurume engelinin, kişilerde yeteneklerinin ortaya konulması noktasında guclerini sınırlandırdığını ifade eden MHP Karaman İl Başkanı Mahmut Unuvar, "Vakitlerinin coğunu evde gecirmek durumunda kalan engelli kardeşlerimizin toplumla butunleşmesi adına il teşkilatı olarak bir proje başlattık. Hollanda Turk Federasyonu Lahey Teşkilatı'nın katkılarıyla ilimize getirdiğimiz bu aracları, ihtiyac sahiplerine teslim edilmek uzere ilce başkanlarımıza teslim ediyoruz. Bu aracların hemşerilerimizin kişisel ihtiyaclarının karşılanmasında onemli bir imkan sağlamasını diliyor, her birine hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Onemli bir gorevi yerine getirdiklerini belirten Ayrancı Belediye Başkanı Yuksel Buyukkarcı ise "Toplamda 86 adet olan engelli aracımız diğer ilcelerimizde de dağıtımı yapılmak uzere bugun itibariyle gonderildi. İlcemizde yaşayan engelli hemşerilerimizin tek başına evden cıkıp rahatca dolaşabilmesi adına her turlu imkanımızı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından 5 ilcede dağıtılacak olan engelli aracları, ilce başkanlarına teslim edildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Onder Demirkollu