Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilcesinde İngilizce oğretmenliği yapan Muhterem Sidan, dersliğe cevirdiği evinden yaptığı canlı video dersleriyle oğrencilerinin derslerinden kopmayarak yabancı dili sevmelerini sağlıyor.z
Sosyal medyada actığı kanal uzerinden oğrencilerine derslerini anlatan Sidan, kimi zaman cadı kılığına giriyor kimi zaman ise kuklalarla konuları anlatıyor.

Yunus Emre Ortaokulunda gorev yapan Sidan, canlı derslerin yanında oğrencilerine daha faydalı olabilmek ve kalıcı icerikler uretmek amacıyla kendisine sosyal medya uzerinden kanal actı.
Oğrencilerine dersleri daha iyi anlatabilmek adına oluşturduğu koşelere "Story Time, Game Time" gibi isimler veren Sidan, dersleri eğlenceli hale getirmeyi ve bilgilerin akılda kalıcı olmasını sağlıyor.
"Mutiş Teacher" ismini verdiği kanalında ilk once sadece kendi oğrencilerine ulaşmayı amaclayan Sidan, Turkiye genelinde bircok oğrencinin kendisini takip etmesi ve teşekkur mesajları gondermesiyle buyuk bir kitleye ulaştı.
"Dersleri eğlenceli hale getirmek istedim"
Mesleğinde 13'uncu yılına giren Sidan, AA muhabirine, yabancı dilin biraz istek ve sevgi gerektirdiğini, oğrencilerinin dikkatini cekmek, dersleri de eğlenceli hale getirmek icin boyle bir yontem uyguladığını soyledi.
Milli Eğitim Mudurluğunun programları cercevesinde yaptığı canlı derslerin yanında ek olarak butun konuları kurduğu kanalında uniteler halinde anlattığını aktaran Sidan, şunları kaydetti:
"Oğrencilere faydalı olmak, bu dersi sevdirebilmek icin neler yapabilirim diye duşundum. Odaya bir 'Story Time' koşesi oluşturdum. O koşede cadı kılığına girerek, masalcı cadı karakterini oluşturdum. İngilizce masallar anlatmaya başladım. Beraberinde bir de oyun koşesi oluşturalım dedik ve 'Game Time' koşemizi de kurduk. Orada ise evin icinde İngilizce kelimeleri oğrenebilmeleri ve eğlenebilmeleri icin bazı oyunlar tasarladım. Bu surecte bazı oğretmen arkadaşlarımdan da destek aldım."
"Bircok ilden oğrencilerim var"
Sidan, salgın surecinde ne kadar cok cocuğa ulaşırsa mutluluğunun da o kadar arttığını vurguladı.
Mesleğini ve cocukları cok sevdiğini anlatan Sidan, "Boyle bir zamanda oğrencilerinize faydalı olmak istiyorsanız fedakarlık yapmanız gerekiyor. Benim sabaha karşı yattığım cok fazla oluyor. Cunku geceleri gec saatlere kadar sunumlar hazırlıyorum ve her şeyin en iyi şekilde olmasını istiyorum." diye konuştu.
"Oğretmenlik fedakarlık işidir"
Yaptığı faaliyetleri sosyal medya uzerinden oğretmenler ile de paylaştığını ifade eden Sidan, kendi cocuğuna da zaman ayırmak icin sunumları ve calışmalarını gece yaptığını aktardı.
Sidan, dersleri genelde cocuğun uyku saatinde ya da sabah erken saatlerde hazırladığını belirterek, "Oğretmenlik fedakarlık işidir. Bizim bu surecte oğrencilerimize faydalı olmamız ve onları hastalıkla korkutmamamız gerekiyor. Meslektaşlarıma tavsiyem oğretmenlerin her durumda oğrencilerinin hayatlarını ve hayallerini diri tutması gerekir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Faruk Salman