Dunyanın onemli kış turizm merkezlerinden Erzurum'daki Palandoken Kayak Merkezi'nde yapılan 20 metre yuksekliğinde ve 150 metre enindeki yapay buz parkı adrenalin tutkunlarının ilgisini cekiyor.
Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yukseklikteki Palandoken'in 2 bin 200 metresindeki guney pistine valilik ve Buyukşehir Belediyesinin girişimleriyle yapılan buz parkı, sporseverleri ağırlamayı surduruyor.
"Buz dağı" şeklindeki park, boru hattıyla taşına suyun hava sıcaklığının sıfırın altına duşmesiyle kısa surede oluşuyor.
Kayak merkezi icinde bulunan ve yapay olması dolayısıyla Turkiye'de bir ilk ozelliği taşıyan 20 metre yuksekliği ve 150 metre enindeki buz parkında, Turkiye Dağcılık Federasyonu, Ataturk Universitesi Spor Kulubu ve Erzurum Kayak Kulubu sporcuları tırmanış yapıyor.
Kayak sezonunun acılmasıyla Palandoken'e gelen adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistler, buz parkında unutulmaz anlar yaşıyor.
Trabzon'dan gelerek parkurda tırmanan Ece Naz Şenol, AA muhabirine yaptığı acıklamada,"Biraz korkutuyor ama heyecanı da burada zaten. Palandoken'e gelin, tırmanış yapın, cok guzel. İlk kez yaptığım tırmanışta gozumun onune, izlediğim belgeseller geldi. Cıkıyorum ortadayım 'ne yapıyorum ben, bıraksam mı cıksam mı insem mi beni alabilirler mi' moduna geciyorum ama bırakmıyorum cunku keyfi cok guzel. Zaten guzel olan da adrenalin." dedi.
"Herkese şiddetle tavsiye ediyorum"
Kahramanmaraş'tan gelen Aybuke Coruh da ilk kez yaptığı tırmanıştan cok keyif aldığını belirtti.
Parkın adrenalin dolu olduğuna dikkati ceken Coruh, "Buz parkı tırmanışa gecmeden korkutucu geliyor ancak işin icine girince alışıyorsunuz ve cok keyifli geciyor. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Arama kurtarma gorevlisi Rahman Murat Turkmen de buz tırmanışı meraklılarını Palandoken'e beklediklerini soyledi. Turkmen, "Parka, hem buz tırmanışcısı arkadaşlarımızın hem de yerli ve yabancı turistlerin ilgisi var." ifadesini kullandı.