Duzce'nin Golyaka ilcesinde KOSGEB'den aldığı destekle actığı iş yerinde hamur işi ve organik urunler ureten 43 yaşındaki Selda Adalar, hayalini gercekleştirerek ailesine gelir kapısı oluşturdu.
Adalar, yaklaşık 1,5 yıl once KOSGEB'den aldığı destekle, ilceye bağlı Yeni Mahalle'de actığı dukkanda hamur işi ve organik urunler ureterek, muşterilerinin damaklarını tatlandırıyor.

Eşi ve 3 cocuğundan destek alarak faaliyetini surduren Adalar, hem hayalini gercekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor hem de aile dayanışmasının guzel bir orneğini sergiliyor.
Adalar'a mutfaktaki calışmalarında, yurt dışında ustabaşı olarak calıştığı inşaat firmasının kapanması uzerine yurda donen eşi Sedat, 8 yaşındaki ikiz cocukları Elif Sude ve Ecrin Su ile 5 yaşındaki Yağız Efe de yardımcı oluyor. Selda Adalar'ın actığı mantıların ic malzemesini eşi yaparken, cocukları da katlamasına yardım ediyor.
Adalar, ev yapımı ciğ borek, mantı, haluj, sigara boreği, yufka, tereyağı, gozleme, bazlama, katmer, pekmez, recel, salca, bal, tarhana, erişte-ev makarnası ve zeytinyağı gibi urunleri muşterileriyle buluşturuyor.
"Kendi iş yerimi acarak en buyuk hayalimi gercekleştirdim"
Selda Adalar, AA muhabirine, iş yerini actığı ilk gunden itibaren cok yol aldığını soyledi.
"Kendi iş yerimi acarak en buyuk hayalimi gercekleştirdim" diyen Adalar, şoyle devam etti:
"İş yerimi acalı 1,5 yıl oldu. Evde yufka, bazlama yapıp satıyordum. Sonra eşimle dedik ki 'Bir adresimiz olsun, dukkan acalım, deneyelim.' Denedik, cok da guzel oldu. Memnunuz, vatandaşların da memnun olduğuna inanıyorum. KOSGEB desteğiyle actım. KOSGEB kurslarına gittim, destek aldım."
İşlerini ailece yaptıklarını anlatan Adalar, "En buyuk destekcim eşim. Buyuk destekcilerimden birisi de ablamdır. Cocuklar burada bizimle beraber, evde yanlarında bir buyuğumuz olmadığı icin. Sabah hep beraber geliyoruz, akşama kadar buradayız. Derslerini burada yapıyorlar." ifadelerini kullandı.
Adalar, kendisi gibi hayalleri olan kadınlara seslenerek şunları kaydetti:
"Olmaz diye bir şey yok. Cesaret etsinler. Tabii ki yanlarında destekcileri olması lazım. Ben bu konuda eşime, cocuklarıma teşekkur ediyorum. Bu işe evde başladım. Sonrasında dukkan actım. Daha da ilerleyeceğime inanıyorum. Kadınlara evde boş durmamalarını oneriyorum. Devletimizden de Allah razı olsun, destek sağlıyor. Bundan da emin olsunlar. İşin icinde olduğum icin biliyorum. Devlet arkamızda olduğu surece sırtımız yere gelmez."
"Eşimin cabasını takdir ediyorum"
Sedat Adalar da eşinin cabasını takdir ettiğini dile getirerek, "Bir erkek olarak gercekten buna cesaret edemezdim. 3 cocuk, işin icinde ev, evin icinde iş... Burada gercekten muthiş bir mucadele var. Hayat mucadelesi deyin, hayaller deyin, ne derseniz deyin. Eşimi bu konuda gercekten takdir ediyorum." diye konuştu.
İş yerinde eşine yardımcı olmayı kendisine bir gorev olarak gorduğunu aktaran Adalar, "Eşimin mucadelesine tepkisiz kalamam. Elimden gelen ne var? Mantının icine ic malzemesini koyuyorum, paket servise cıkıyorum, garsonluk yapıyorum. Katkıda bulunmazsam suclu olurum. O sofrada kendime yer edinebilmek icin bunları yapmak zorundayım. Cocuklarımıza ornek olmak zorundayız. Cocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yavuz Emrah Sever