Tekirdağ'da yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen 72 yaşındaki kalp ve tansiyon hastası, bir gozunde gorme kaybı olan Emine Siri, tedavi surecinde yaşadıklarını anlattı.
Corlu ilcesinde oğlu, gelini ve iki torunuyla yaşayan 10 cocuk annesi Siri, koronavirus salgını surecinde surekli evde kalarak kendini korumaya calıştı.
Evde kaldığı belli bir sureyi de maske takarak geciren ve onlem alan Siri, daha sonra oksurme şikayeti uzerine ilcedeki ozel hastaneye gitti.
Yaptırdığı test sonucu Kovid-19'a yakalandığını oğrenen Siri, hastanede tedavi gorup karantina surecini de evde gecirerek hastalığı yendi.
Kalp ve tansiyon hastası Siri, yaşına rağmen verdiği mucadeleyle takdir topladı.
Emine Siri, AA muhabirine, hastalıkla ilgili ilk belirtisinin oksuruk olduğunu soyledi.
Once "Bir şey olmaz." diyerek bir sure evde kaldığını anlatan Siri, "Oğlum 'Kalp ve tansiyon hastasısın, gel seni ozel hastaneye gotureyim.' dedi." şeklinde konuştu.
Bunun uzerine gece hastaneye gittiklerini belirten Siri, şoyle devam etti:
"Cektikleri filmde bir şey cıktı. Ne olduğunu sorduğumda doktor dışarı cıkarılmamı soyledi. Sonra ağzımdan ve burnumdan ornek alarak test yaptılar ve hasta olduğumu soylediler. Oğlum surekli bana yardım ediyordu. Eve geldik ama oğlum sabah işe gidemeyecek haldeydi. 'Halim yok.' diyerek calıştığı yeri arayıp işe gidemeyeceğini soyledi. Ağabeyi geldi, doktora goturdu. Onun da aynı hastalığa yakalandığını oğrendik. İkimiz de aynı evde farklı odalarda yatıyorduk."
Evde bir sure sonra şikayetlerinin arttığını dile getiren Siri, haber verilmesiyle tekrar hastaneye yatırıldığını soyledi.
Siri, 6 gun hastanede tedavi gorduğunu belirterek, "Sonra iyi olduğumu soyleyip eve gonderdiler. Taburcu edildikten sonra kalbim, başım ve her tarafım ağrımaya, başım donmeye başladı. Durumumu oğluma soyledim, o da ekipleri aradı ve beni tekrar goturduler. İki gun daha hastanede yattım. 7 kere beni goturup getirdiler." ifadelerini kullandı.
"Vatandaşlar kendilerine dikkat etsin"
Evde tedbir almasına rağmen hastalığa nasıl yakalandığını anlamadığını vurgulayan Siri, şunları kaydetti:
"Hastalık surecinde Allah'a 'Sen bana şifa ver, beni bu hastalıktan oldurme.' diye yalvarıyordum. Bu hastalıktan insanlar oluyor, kimse yaklaşmıyor, evlatları yaklaşamıyordu. Vatandaşlardan ricam, kendilerine dikkat etmeleri ve işleri olmadıkca dışarı cıkmamaları. Evde yaklaşık bir ay surekli maske taktım. Nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir yere gitmedim, dışarı cıkmadım ve hastalığa yakalandım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Mutaf