Antalya'da yıkılmak uzere olan harabe evde tek başına yaşayan engelli kişi, hayırseverlerin desteğiyle sıcak bir yuvaya kavuştu.
Konyaaltı ilcesi Gokcam Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki inşaat ustası Recep Kıllar'ın sağ kolu ve sol bacağı, beş yıl once calıştığı inşaatın 5. katından duşmesi sonucu felc oldu.

O gunden sonra konuşamayan, duvarı ve catısı yıkılmak uzere olan tek odalı kendine ait harabe evde yalnız yaşayan Kıllar ile komşuları İnci (60) ve Kerim Kırma (65) cifti, bir sure ilgilendi. Kırma cifti, yuzde 70 engelli hale gelen ve koltuk değnekleriyle hareket edebilen Kıllar'ın yemek ihtiyacını karşılamaya başladı.
Kıllar'ın daha rahat bir ortama kavuşmasını isteyen cift, Antalya Sosyal Sorumluluk Gonulleri Platformu yetkilisi Doğan Elden ile irtibata gecti.
Elden'in sosyal medyadan yaptığı yardım cağrısı uzerine hayırseverler seferber oldu. Engelli maaşıyla gecinen Kıllar, hayırseverlerin desteğiyle prefabrik evine kavuştu.
"Hep birlikte el ele vererek gercekleştirdik"
Platform yetkilisi Doğan Elden, Kırma cifti sayesinde haberdar oldukları Recep Kıllar'ın yaşadığı yeri iyileştirmek icin hareket ettiklerini kaydetti.
Şiddetli bir yağmurda yıkılabilecek bir evde yaşayan Kıllar icin sosyal medyada yaptıkları yardım cağrısına olumlu donuş aldıklarını vurgulayan Elden, şoyle konuştu:
"Cevremizde guzel ve gonullu insanlar var. Kış gelmeden başını sokabileceği sıcacık bir yuvaya yerleşmesini istedik. Yokluğun, caresizliğin nasıl bir şey olduğunu bildiğimiz icin bu seferberliğe başladık. Hep birlikte el ele vererek her şeyi gercekleştirdik. Recep Kıllar'ın daha fazla uzulmesini istemedik. Onu boyle gorunce ben de cok uzuluyorum. Hayırseverler sayesinde prefabrik ev alındı. İnandık, umut ettik ve başardık. Bugun sıcak yuvasına kavuştu. İnşallah hayatında bundan sonra da daha guzel şeyler olacak."
- "Destek olmaya devam edeceğiz"
Emekli oğretmen Kerim Kırma, yolda yururken rastladığı Recep Kıllar'ın konuşamayıp el ve ayağının tutmadığını gorunce uzulduklerini dile getirdi.
Kıllar'ın evini gorunce uzuntulerinin katlandığını anlatan Kırma, "Her tarafı yıkılmış virane bir evdi. Allah kimseyi evsiz ve barksız bırakmasın. Gercekten uzulecek bir durumu vardı. Elimizden geldiği kadar, yaptığımız yemeklerden bir parca getirmeye calıştık. Yıkık virane evden, buraya getirildi. Biz Kıllar'a destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
İnci Kırma da altı ay once taşındıkları mahalledeki komşusunun durumuna cok uzulduklerini, o yuzden eşiyle bir şeyler yapmak istediklerini soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sinan Ozmuş