Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gune yuzde 0,66 değer kazanarak 1.559,77 puanla tum zamanların en yuksek seviyesinden başladı.
Acılışta BIST 100 endeksi, onceki kapanışa gore 10,24 puan ve yuzde 0,66 artışla 1.559,77 puanla rekor seviyeye cıktı.

Bankacılık endeksi yuzde 0,72 ve holding endeksi yuzde 0,78 yukseliş kaydetti. Sektor endeksleri arasında en fazla kazandıran yuzde 2,67 ile inşaat, tek gerileyen ise yuzde 0,21 ile orman, kağıt, basım oldu.
Dun alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, gunu bir onceki kapanışa gore yuzde 0,87 değer kazancıyla 1.549,53 puandan tamamlayarak kapanış rekorunu kırdı.
Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Acık Piyasa Komitesi uyelerinin dun akşamki konuşmalarında mali teşviklerin onemine dikkati cekmesi ve Fed'in genişlemeci politikasını devam ettireceğini vurgulamalarının yanı sıra ABD Başkanlığına secilen Joe Biden'ın, yarın detaylarını acıklaması beklenen mali teşvik paketinin pay piyasalarını desteklediğini soyledi.
Bugun, yurt icinde sanayi uretim endeksi, yurt dışında ise ABD'de enflasyon, Avro Bolgesi'nde sanayi uretimi ve Fed'in yayımlayacağı Bej Kitap raporunun takip edileceğini bildiren analistler, teknik acıdan BIST 100 endeksinde 1.580 puanın direnc, 1.500 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu bildirdi.
AA Finans'ın gercekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretim endeksinin Kasım 2020'de bir onceki yılın aynı donemine gore yuzde 8,3 artmasını bekliyor. Kasımda, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretim endeksinin bir onceki aya gore yuzde 0,5, arındırılmamış sanayi uretim endeksinin de yıllık bazda yuzde 9 artacağı tahmin ediliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı