Edirne'nin Uzunkopru ilcesine bağlı Bayramlı koyunde muhtarlık binası, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını surecinde uzaktan eğitim icin EBA destek noktasına donuşturuldu.
Koy muhtarlığı, hem Bayramlı'daki hem de yakın koylerdeki oğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmelerine imkan sağlıyor. Velisiyle muhtarlığa gelen ilkokul oğrencileri, muhtar odası ve toplantı salonunu Kovid-19 tedbirleri eşliğinde uzaktan eğitime katılmak icin kullanıyor.

"Derslerini aksatmıyorlar"
Muhtar Sezer Kırcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, koy cocuklarının eğitimden geri kalmamaları icin elinden geleni yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Koy muhtarlığının toplantı salonu ve kullanım alanlarıyla oğrencilerin hizmetinde olduğunu belirten Kırcı, şunları kaydetti:
"Maalesef koronavirus sebebiyle yuz yuze eğitime ara verildi, uzaktan eğitim devam ediyor. Bu kapsamda biz de oğrencilerimize katkı sunmak istedik. İnternetimiz surekli kullanımda. Koyde ve cevre koylerde yaşayan oğrencilerimize muhtarlık ve toplantı salonumuzda internet hizmeti veriyoruz. Oğrenciler derslerini aksatmıyor."
"İnşallah salgın biter ve en kısa zamanda okullar acılır"
Bayramlı koyunde yaşayan babaannesi Hanife Efe ile uzaktan eğitime katılmak icin muhtarlığa gelen Yağmur Efe (8), salgın nedeniyle uzak kaldığı okulunu ve arkadaşlarını cok ozlediğini soyledi.
Babaannesiyle her gun derslere katılabilmek icin muhtarlığa geldiğini anlatan Efe, bu imkanı sağlayan Kırcı'ya teşekkur etti.
Yakındaki Malkoc koyunde yaşayan veli Ebru Oral, oğulları Berk (8) ve Ege Oral'ı (7) uzaktan derse girebilmesi icin muhtarlığa getirdiğini, Kırcı'nın cocukların eğitimden uzak kalmaması icin caba gosterdiğini soyledi.
Ebru Oral, "İnternetlerini bizimle paylaşıyorlar, cok teşekkur ederiz. İnşallah salgın biter ve en kısa zamanda okullar acılır, cocuklar oğretmenlerine kavuşur." dedi.
"Muhtarlığa gelen veli ve oğrencilerimiz tedbirlere uyuyor"
Oğrencileri muhtarlıkta ziyaret eden Uzunkopru Milli Eğitim Muduru Eralp Akman da muhtarlığı EBA destek noktası olarak kullandıklarını anlattı.
Salgın nedeniyle koylerdeki oğrencilere ulaşmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının bilgisinde EBA aracı da oluşturduklarını anlatan Akman, şoyle devam etti:
"Sayın valimiz, kaymakamımız, il milli eğitim mudurumuz ve muhtarlar derneği başkanımızla bazı muhtarlıklarımızı oğrencilerimize actık. Bayramlı koyu muhtarlığımız cocuklarımızın eğitime erişiminde destek sağlıyor. Salgın doneminde sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbiri cok onemli. Muhtarlığa gelen veli ve oğrencilerimiz tedbirlere uyuyor."
Oğretmen Elcin Ozkara ise okul binası olan koylerde EBA destek noktaları oluşturulduğunu aktardı. Okul binası olmayan koylerden birinin de Bayramlı koyu olduğuna işaret eden Ozkara, "Bayramlı koyunde muhtarlık binası, salgın doneminde eğitim yuvasına donuştu." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cihan Demirci