Olum kuyusuna 2 tutuklama; olen gencin kuyudaki son goruntuleri ortaya cıktı
Adana'da 1 kişinin olduğu bir kişinin ise 6 saat sonra toprak altından sağ cıkartıldığı kuyunun su kuyusu olmadığı, define kuyusu olduğu ortaya cıktı
Olayla ilgili iki zanlı, "taksirle olume sebebiyet verme ve kacak yolla define aramak" sucundan tutuklandı
Hayatını kaybeden gencin ağabeyi ve sağ kurtulan genc zanlılardan şikayetci olurken, tutuklanan İbrahim C.'nin hayatını kaybeden gence gaz maskesi taktığı goruntulerde ortaya cıktı
ADANA - Adana'da 1 kişinin olduğu bir kişinin ise 6 saat sonra toprak altından sağ cıkartıldığı kuyunun su kuyusu olmadığı, define aramak icin kacak acılan kuyu olduğu belirlendi. Olayla ilgili gozaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Hayatını kaybeden gencin, kuyudaki son goruntuleri de ortaya cıktıb
Olay, 19 Aralık 2020 tarihinde oğle saatlerinde Sarıcam ilcesine bağlı Suluca Mahallesinde meydana geldi. Acılan kuyuda işci olarak calışan Mehmet Yalın ve Mehmet Kostekci toprak kayması sonucu gocuk altında kaldı. Cevredekilerin olayı gormesi uzerine bolgeye gelen giden Can-Kur ekipleri, toprak altında kalan 2 kişiyi kurtarmak icin calışma başlattı. Saatlerce suren calışma sonucu Mehmet Yalın gocuk altından 6 saat sonra sağ olarak cıkarıldı. Yalın, ambulansla Cukurova Universitesi Tıp Fakultesi Balcalı Hastanesine kaldırıldı. Ekipler gocukten 10 saat sonra ise Mehmet Kostekci'nin cansız bedenine ulaştı. Kostekci'nin cansız bedeni otopsi yapılmak uzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Kostekci daha sonra yakınları tarafından toprağa verildi. Hastanede tedavisi devam eden, belinde catlak, 6 saat havasız kaldığı icin ciğerlerinde problem oluşan Yalın ise hastaneden taburcu oldu.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapmasında kuyunun su cıkarmak icin değil define aramak icin acılın kacak bir kuyu olduğu değerlendirildi. Bu nedenle savcılığın talimatıyla İbrahim C. ve Dursun D. gozaltına alındı. Zanlılar ifadelerinde suclamaları kabul etmezken cıkartıldıkları nobetci sulh ceza hakimliği tarafından "taksirle adam oldurme ve kacak yollarla define aramaktan" tutuklandı.
Bu arada gocuk altında kalarak hayatını kaybeden Kostekci'nin de son goruntuleri ortaya cıktı. Goruntulerde tutuklanın İbrahim C. gaz maskesi hazırlayıp Kostekci'ye takıyor. Kostekci ile yanındaki diğer arkadaşıyla şakalaşıyor.
"Define aradıklarını soylemediler"
Kostekci'nin ağabeyi Fatih Kostekci, "Bizim bildiğimiz kardeşim su kuyusuna calışmaya gidiyordu. Saat 3.30'da kardeşim gocuk altında kalmış. Olay su kuyusu değil, kendilerini kurtarmak icin yalan soyluyorlar. Define aradıklarını ve hepimiz ortaktı diye soyluyorlar. Onlar hic kuyuya inip calışmıyordu Su arama işi yok, orada bir lahit veya kitabe gibi bir şey arıyorlarmış en son duyduklarım bunlar. Define arıyorlarmış ve bu yuzden benim kardeşimi kurban ettiler. Ben sonuna kadar şikayetciyim ve Cumhuriyet Baş Savcılığından rica ediyorum bu konuyla ilgilensinler. Bu olayda 2 tutuklama var ama benim dileğim hepsinin tutuklanmasıdır. Ben, kardeşime gel yanımda takıl harclığını vereceğim dediğimde, şuan su kuyusunda calışıyorum dedi. Kesinlikle define arandığını bilmiyordu benim kardeşim. Olay gunu evin onunde oturuyordum eşim cağırdı televizyona bak dedi Mehmet ve kardeşimin gocuk altında kaldığını ve yanında bulunanların oradan kacarak onları olume terk ettiğini gosteriyordu" dedi.
Sağ kurtulan işci Yalın ise şoyle konuştu:
"Olaydan sonra bir şey hatırladım ve bunların gercekten define aradığına emin oldum. Su kuyusu kazıyoruz diye calıştırmışlardı, bizde paramızı alıp evimize gidiyorduk. Luks bir otomobil ile Ozdemir diye biri geldi elinde iki canta vardı hep beraber iceri girdiler. Ortalama 40 dakika durduktan sonra hepsi dışarı cıktı. Yanlarında abla dediğimiz Ajda diye biri vardı ne yapacağımıza kadar her şeyi o organize ediyordu. Define aradıklarından hic şuphelenmedik biz sadece paramızı alıyorduk. Bazen defineyle ilgili bir şey dediğimizde hemen konu değişiyordu ya da bu toprağın rengi bile farklı diyorlardı.