Hakkari'de en sıcak ocak ayı yaşanıyor
HAKKARİ kent merkezinde, bu yıl yazdan kalma gunler yaşanıyor. Meteoroloji tarafından en yuksek sıcaklığın 9 derece olarak acıklandığı kent merkezinde guneşi goren vatandaşlar, cadde, sokak ve parklara akın ediyor.
Turkiye'nin kış ayları boyunca en fazla kar alan kentlerinden biri olan Hakkari, son yılların en sıcak ve yağışsız yılını yaşıyor. Meteoroloji Mudurluğu'nun verilerine gore, kent merkezinde 2019 yılında kış sezonu boyunca 2 metre 61 santim, 2020 yılında 2 metre 24 santim karın yağdığı Hakkari'de havaların sıcak ve guneşli gectiği 2021 yılının ocak ayına ise karsız girdi. Bu durum ise bolge halkını hem sevindiriyor, hem de endişelendiriyor. Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar aileleriyle birlikte soluğu parklarda alıyor. Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından yapılan kent parka gelen vatandaşlar cocuklarıyla birlikte parkta oyun oynarken bazıları ise guneşli ve acık havanın keyfini cıkarıyor. Vatandaşların sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uymaları icin polis ekipleri de parkta surekli devriye gezerek zaman zaman uyarılarda bulunuyor.Hakkari'de gorev yapan Kadir Kaynar, Hakkari'de gecen kış cok kar yağdığını, bu kış ise bahar havasında gectiğini belirtti. Kaynar, "Biz Akdeniz ikliminde yaşayan insanlardık. 2 yıldır eşimle burada gorev yapıyoruz. Gecen sene kar boyumuza kadar geliyordu. Bırakın cocuklarımızı parka getirmeyi, yurumekte zorluk cekiyorduk. Ama bugun bu mevsimde inanılmaz bir hava var. Cocuklarımı kış ayında parka getirebiliyorum. Ama kuraklıkta endişelendiriyor. Umarım bu sıkıntıyı ulkemiz en az şekilde atlatır. 2020 yılını felaketlerle atlattık. 2021 yılı daha kotu olmasın, kuraklık hastalıktan daha kotu olur. Umarım boyle bir durum yaşamayız ve 2021 yılında herkesi mutlu ve huzurlu edecek havalar yaşarız. Pandemi kurallarına da uyuyoruz. Hakkari valiliğine, belediyeye de maske mesafe kurallarına onem verdiği icin teşekkur ediyoruz" dedi. Cocukları ile parka gelen Mehmet Gur ise, "Ben bir vatandaş olarak bu durumdan cok memnunum. Dışarı cıkarken eskisi gibi sıkı sıkı giyinmiyoruz. Cunku gercekten bir bahar havası yaşıyoruz. Biz Hakkarililer bu havaya alışkın değiliz. Şaşkınız. Ama aynı zamanda cok mutluyuz. 3-4 ay gercekten kar esareti altında yaşıyorduk, evlerimizden cıkamıyorduk. Ama bu yıl cocuklarımız neşe icinde parklarda oynayabiliyor. Hakkari'de kuraklığın olacağını da duşunmuyorum. Dağlarında yeterince kar var" diye konuştu.