KONYA'nın Karapınar ilcesinde, cocuk yaşta anne ve babasını kaybeden ve yaşamı boyuncu hic evlenmeyen Sabri Akyıl (74), kendisini yalnız hissetmemek adına 40 yıl once mezarlara ve yol kenarlarına fidan dikmeye başladı. Şu ana kadar yaklaşık 400 fidan diken Akyıl, her gun ellerinde bidonlarla kilometrelerce yuruyerek, kendisi veya başkası tarafından dikilen ağacları suluyor. Ağacları evlatları gibi gorduğunu belirten ciftci Sabri Akyıl, "Kimsemiz olmadı. Ben de dedim ki, 'Madem evlenmedim, ağac dikeyim benim yavrularım da ağaclar olsun'. 'Başkalarının yavruları var da benim niye olmasın' dedim. Buraları ağaclandırdım" dedi
Karapınar ilcesinde yalnız yaşayan Sabri Akyıl, babasını 7, annesini de 11 yaşındayken kaybetti. Akrabaları ve cevredekilerin yardımıyla buyuyen Akyıl, yaşamı boyunca evlenmedi. Bir sure ciftcilikle uğraşan Sabri Akyıl, yalnızlığını ağaclarla paylaşarak gidermeye calıştı. Erozyon bolgesi olarak bilinen Karapınar'da 400'e yakın ağacı toprakla buluşturan Akyıl, ağaclara cocukları gibi bakmaya başladı. Yaşı ilerlemesine rağmen her gun ellerinde bidonlarla kilometrelerce yuruyen Akyıl, ilcenin farklı noktalarındaki yol kenarı ve mezarlara kendisinin veya başkasının diktiği ağaclara su veriyor.
'BEN BAKMAZSAM BU YAVRULAR OLUR'
40 yıldır ağaclarla ilgilendiğini, onlara su verdiğini soyleyen Sabri Akyıl, "Memleketimiz hep kurak gidiyor. Hayvanları olduruyorlar, anız yakıyorlar. Memleketimize sahip cıkalım, bu ağacları kurutmayalım. Yaptığımız işi Allah rızası icin yapacağız. Mezarlıklardaki ağacları, bayramdan bayrama suluyorlar. Ben bunları sulamazsam, bayrama kadar susuz kalacak. Bakmazsan bu yavrular olur. Ben TEMA gonullusuyum. Olene kadar da ağaclarla beraberim. Olursem de ağaclarla oleceğim. Ben 40 yıldır bolgedeki ağacları suluyorum." dedi.
AĞACLARI COCUKLARIM GİBİ GORDUM
Hic evlenmediği icin cocuğunun olmadığını, bolgedeki ağacları cocukları gibi gorduğunu belirten Akyıl, şunları soyledi:
"Hic evlenmedim. Evlenmediğim icin de hayatımı ağaclara borcluyum. Kimsemiz olmadı. Sahip cıkan da olmayınca evlenemedim, boyle kaldım. Ben de dedim ki, 'Madem evlenmedim, ağac ekeyim benim yavrularım da ağaclar olsun'. 'Başkalarının yavruları var da benim niye olmasın' dedim. Buraları ağaclandırdım. Babam olduğunde 7, annem olduğunde 11 yaşındaydım. Bu yuzden kendimi buna adadım. Bu bolgedeki ağaclar benden sorulur. Ben de yapabildiğim kadar gidip suluyorum, bakımlarını yapıyorum."
'AĞACLARIN ALTINDA AĞLARIM'
Cevresindekiler ve esnafın yardımlarıyla gecindiğini soyleyen Sabri Akyıl, "Cevreden yardım eden oluyor. Gecinip gidiyorum. Ben kimseden bir şey istemiyorum. Yaptığım hizmetin karşılığını mezarda alacağım. Ağaclar benim evladım. Ağlayacağım zaman gelir, bir ağacın altında ağlarım. Benim annem, babam yok. Şimdiye kadar hic hastalık gecirmedim. Niye hic hastalanmıyorum? Allah, yavrularımın sayesinde bana bir hastalık vermedi." diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı