SON 30 yılın en sıcak kış mevsiminin gectiği, kar yerine yağmurun yağdığı Erzurum'da koyluler, kar duasına cıktı.
Merkez Aziziye ilcesinin kırsal Demirgecit Mahallesi'nde 'hoca' olarak bilinen esnaf Muhittin Olcun eşliğinde ellerini acıp dua eden koyluler, kar yağmasını diledi. Mahalleden gecen demir yolunda sıralanan koy sakinleri, kar duasına "Amin" dedi. Duaya katılan Resul Altunlu (47), "Bu yaşıma kadar, ocak ayında yağmur yağdığını gormemiştim. Eskiden Erzurum'a iki metre kar yağardı. Bu hic hayra alamet değil. Buyuklerimizden kalan bir soz vardır, 'Ocak ayında yağmur yağacağına kan dokulse daha iyidir' derlerdi. Cunku bu kıtlık ve kuraklığa işarettir. Allah sonumuzu iyi etsin. Umarız 2020'de yaşadığımız sıkıntıları 2021'de yaşamayız" diye konuştu.
Muhittin Olcun'un kar duasına koyluler birlikte ellerini acarak eşlik etti. Sadece Erzurum ve Doğu Anadolu Bolgesi'nde değil, Turkiye'nin dort bir tarafında kuraklık yaşandığını ifade eden Olcun, "Kar ve yağmur yağmadı, goletler boşaldı. Biz de bugun bolluk ve bereket olması icin cıkıp dua ettik. Ocak ayında Erzurum'u boyle gormemiştim. Kuraklık nedeniyle, Erzurum'da yıllardır akan ceşmeler kurudu ve coğu akmaz oldu. Kar duası ettiğim yer benim koyum . Cocukluğumda bir metre kar yağdığını hatırlıyorum. Bu bizi cok korkutuyor. Kıtlık olmaması icin karın yağması lazım. Bunun icin duaya cıktık. İnşallah kabul olur" dedi.
Koy halkından İsmail Putur ise "Eskiden kış ayında 2 metreye yakın kar olurdu. Ne yazık ki 10 senedir iklim değişikliğinden dolayı ne duzgun kar yağıyor ne de yağmur. Erzurum'da durum icler acısı. 2020 cok zor gecti ve felaketler ust uste geldi. Allah 2021 yılında bol bereketli bir yıl gecirmemizi nasip etsin" diye konuştu
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı