SAMSUN'da ozel bir hastanede gorev yapan Kalp, Damar ve Goğus Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Kara, Covid-19'a karşı verdiği mucadeleyi kazanarak 2 ay sonra yeniden gorevinin başına dondu. Kara, hastanedeki 12 gunluk tedavi surecinde 10 kilo verdiğini, desteksiz hareket edemez hale geldiğini belirterek 'maske takın' cağrısında bulundu.
Samsun'da ozel bir hastanede gorev yapan Kalp, Damar ve Goğus Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Kara, iki ay once hafif oksuruk başlayınca şuphelenip Covid-19 testi yaptırdı. Testinin pozitif cıkmasının ardından Kara, hemen tedaviye alındı. Bu surecte Kara'da nefes darlığı ve vucudunda ciddi derecede guc kaybı oluştu. 12 gun hastanede tedavi goren Kara, bu surecte 10 kilo verdi. Yaşadığı guc kaybı nedeniyle Kara, tek başına destek olmadan hareket edemez duruma geldi. Yapılan tedavi sonrasında hastalığı yenen Kara, 2 ay evinde istirahat ettikten sonra bu hafta yeniden goreve başladı.

'MERDİVENLERİ CIKTIKTAN SONRA 5-6 DAKİKA DİNLENMEM GEREKİYOR'Tedavi surecini ve hastalıkla mucadelesini anlatan Opr. Dr. Kara, herkese 'maske takın' cağrısında bulundu. Opr. Dr. Ersin Kara, "Once cok hafif şekilde oksurukler yaşadım. Birkac gun surdu ve kesildi. Oksurukten sonra bende sadece soğuk terlemeler oldu. Bunu uzerine test yaptırdım ve sonucu pozitif cıktı. Testim pozitif cıkınca hemen karantinaya alındım ve ilac kullanmaya başladım. Her şey cok iyiydi hicbir sıkıntı yoktu. Fakat 4 gun sonra oksijen saturasyonum (Kandaki oksijen yoğunluğu) giderek duştu ve kritik seviyeye geldi. Bunun uzerine panikledik tedavi surecine hastanede devam ettik. Bu surec icerisinde ne ateşim oldu. Ne ağrılarım oldu. Fakat gun gectikce takatsizlik oluşmaya başladı. Sonra oksijen saturasyonum duzeldi ve taburcu edildim. Ancak eve dahi zor gidebildim. Evde başkasının yardımı olmadan kalkmak ve gezmem mumkun olmadı. Cok fazla guc kaybım vardı. Yaklaşık 12 gun yattım ve bu surede 10 kilogram kaybettim. Kaybettiğim 10 kilogramı yağdan değil vucudumdaki kaslardan kaybettim. Kendimi yaklaşık 3 haftada zor toparlayabildim. Ama bundan sonra yorgunluk, halsizlik ve eforla gelen nefes darlığı giderek azaldı ancak halen devam ediyor. Yaklaşık 2 ay gecti ancak halen bu sıkıntıları yaşıyorum. Bugun artık işime başladım ama merdivenleri cıktıktan sonra 5-6 dakika dinlenmem gerekiyor hala. Şu andaki durumum bu. Bir ay once hastaneye geldiğimde hastane onundeki 6 basamaklı merdiveni cıkamadım. Bacaklarımda o guc yoktu, ancak duz yoldan cıkabildim" şeklinde konuştu.'BU HASTALIĞI HAFİFE ALMAYIN'Kendisi tedavi altındayken eşinin de koronaviruse yakalandığını belirten Dr. Kara, "Başlangıcta eşimin testi negatif cıkmıştı. Ancak ben hastanede yatarken tekrar test yaptıklarında oda pozitif cıktı. Arkasından ateş şikayetleri yaşamaya başladı. Eşimde ateşten cok sıkıntı yaşadı. Kendini kaybedecek derecede ateşi oldu ve bir turlu duşuremedik. Bunun uzerine eşime iki unite plazma verildi ve ateşi ancak oyle duşurulebildi. Gercekten cok ağır bir hastalık. Bunu ancak ceken bilir. Vatandaşlarımızın bu hastalığı hafife almalarını hayretle karşılıyorum. Bizi bu hastalıktan koruyacak en onemli şey maske takmaktır. Kesinlikle eminim yuzde 98 koruyuculuğu var maskedir. İnsanlarımız maskeyi ciddiye almıyorlar. Bu cok yanlış bir tutum" diye konuştu.'HALA KORKU İCERİSİNDEYİM'60 gun sonra gorevine yeniden donen Dr. Kara, "Hala korku icerisindeyim. Cunku hic guvenilmez bir hastalık. Ne olacağı hic belli olmayan bir hastalık. Bir arkadaşımın kendisi ve butun ailesi korona oldu. 96 yaşındaki annesine hicbir şey olmadı. Ancak cok genc yaştaki ablası hayatını kaybetti. Hastalığın kime ne yapacağı belli değil. İnsanlar hicbir şeye guvenmesinler. Herkes bu hastalıktan kacsın soyleyebileceği tek şey bu. Arada sırada bazı isimleri hatırlamakta gucluk cekiyorum. Ama bu da yavaş yavaş duzeliyor" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Huseyin KALAY