VAN'da, muzik yeteneği 6 yaşında ailesi tarafından keşfedilen, 5'inci sınıf oğrencisi Cemre Jinda Kesici (9), Cukurova Universitesi Devlet Konservatuvarı'nca pandemi nedeniyle online duzenlenen '2'nci Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali'nde 'en iyi serbest eser' yorumuyla odul aldı. Kesici, hukuk fakultesini kazanıp hakim olmak istediğini ve muzikte kendisini yetiştirerek, iyi bir piyanist olmayı hedeflediğini soyledi.
Hakkari'nin Yuksekova ilcesinden 4 yıl once Van'ın İpekyolu ilcesine bağlı Halilağa Mahallesi'ne taşınan Buyukşehir Belediyesi'nde memur Harun ve Fatma Kesici ciftinin iki cocuğundan biri olan Fevzi Cakmak Ortaokulu 5'inci sınıf oğrencisi Cemre Jinda Kesici'nin, muziğe olan yeteneği henuz 6 yaşındayken keşfedildi. Ailesinin saz calmasını istediği Cemre, piyano calmayı tercih etti. Van'da 4 yıldır muzik kursuna giden Cemre'nin caldığı piyano goruntuleri, ailesi tarafından sosyal medyada paylaşılınca da buyuk ilgi gordu. Goruntuler, Adana Cukurca Universitesi'nin de dikkatini cekti.
Gelen teklif uzerine Minik Cemre, Cukurca Universitesi Devlet Konservatuvarı'nca 16-20 Mart 2020'de duzenlenen 2'nci Uluslararası Rhapsody Piyano Festivali'ne katıldı. Pandemi nedeniyle online yapılan piyano festivalinde Cemre, 'En iyi serbest eser' yorumuyla odul alarak, okuluna ve ailesine buyuk gurur yaşattı.'HEM HAKİM, HEM DE İYİ BİR PİYANİST OLMAK İSTİYORUM'Cemre Kesici, ileride hukuk fakultesini kazanıp, hakim olmayı hedeflediğini ancak muziği de cok sevdiğini soyledi. Kesici, "Babam saz calmamı istiyordu. Ancak ben piyanoyu sectim. Hedefim hakim olmak. Bunun yanında da piyanoyu calıp, ulkemi temsilen iyi bir piyanist olmak. Klasik muzikler calıyorum. Yaklaşık 50 eser calabiliyorum. Bunların notalarını da ezberledim" dedi.'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'Fatma Kesici ise kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Kızım henuz 6 yaşındayken muziğe meraklıydı. Ozel bir okula goturduk. Enstruman gosterdik. 'Ne istiyorsun?' dedik. Kızım piyano calmayı istedi. Kızımın bu kadar ilerleyeceğini acıkcası hic duşunmemiştik. 4 yıldır muzik kursuna gidiyor. 6 seneden beridir de piyona calıyor. Kızım genelde klasik eser calıyor. Son iki yılda 50'den fazla eser caldı. Kızım hakim olmak istiyor. Ancak muzik merakı da var. İnşallah hedefine ulaşır" diye konuştu. ?Baba Harun Kesici de, kızının saz calmasını istediğini, ancak piyano calmayı tercih ettiğini anlattı.'BİZE BUYUK MUTLULUK YAŞATTI'Van Fevzi Cakmak İlk ve Ortaokulu Muduru Şerafettin Aysan, piyano festivalinde buyuk başarı elde eden oğrencisi Cemre'nin başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Okul olarak eğitimin yanı sıra, sosyal ve kulturel anlamda da calışmalarımız var. Ozellikle pandemi surecinde cocukların evde kalmaları suresince oğrencilerimizi sık sık ziyaret edip, yardımcı olmaya calıştık. Cemre de bizim başarılı bir oğrencimiz. Aldığı odul de bize buyuk mutluluk yaşattı" dedi.