Sabah namazı saatleri ilden ile gore değişiklik gostermektedir. Peki illerimize gore Sabah namazı kacta kılınır? Sabah ezanı kacta okunuyor? Sabah namazı nasıl kılınır? Sabah ezanı vakti girdi mi? İstanbul, Ankara, İzmir Sabah ezanı namaz vakitleri haberimizde.
[h=3]13 OCAK CARŞAMBA 2021 SABAH EZANI KACTA OKUNUYOR?[/h]Sabah ezanı vakti şehirden şehre farklılık gostermektedir. Aşağıdan tum illerin Sabah ezanı vakitlerine ulaşabilirsiniz.

13 Ocak İstanbul Sabah ezanı (İmsak) saati : 06:50
13 Ocak Ankara Sabah ezanı (İmsak) saati : 06:33
13 Ocak İzmir Sabah ezanı (İmsak) saati : 06:54
13 Ocak Bursa Sabah ezanı (İmsak) saati : 06:49
13 Ocak Konya Sabah ezanı (İmsak) saati : 06:32
13 OCAK CARŞAMBA 2021 SABAH EZANI VAKİTLERİ İCİN TIKLAYINIZ...
[h=3]SABAH NAMAZI NEDİR?[/h]Sabah namazı Muslumanların guneş doğmadan once ibadet olarak kıldığı farz bir namazdır. Sabah namazı toplamda 4 rekattır. 2 rekatı sunnet ve 2 rekatı farzdır. İlk olarak 2 rekat sunnet kılınır. Akabinde 2 rekat farz kılınır. Cemaatle kılmak cok sevaptır.
Sabah namazı İmsak vaktinde de kılınabilir. Sabah Namazının farzında zammı sureleri uzun okumak daha faziletlidir. Mesela Ramazan ayında sabah ezanı imsak vaktinde okunuyor. Ardından ise namaz kılınabiliyor. İmsak vakti normal sabah ezanından ortalama 40-50 dakika once girmektedir. Yani imsak vakti girildiğinde de sabah namazı kılınabilir.
[h=3]SABAH NAMAZI KAC REKATTIR?[/h]Sabah namazı 2 rekat sunnet ve 2 rekat farz olmak uzere toplamda 4 rekattır. İlk olarak 2 rekat sunneti eda edilir. Ardından 2 rekat farz namazı eda edilir. Sabah namazının sunneti en kuvvetli sunnettir. Sabah namazının sunneti hakkında Peygamber Efendimiz (S.A.V.) "Sabah namazının iki rekÂtı, dunya ve icindekilerden daha hayırlıdır." şeklinde buyurmuştur. Bu bakımdan alimler tarafından sunnetin kesinlikle kılınması tavsiye edilmiştir.
Sabah namazı rekatları sırasıyla aşağıdaki gibidir:
2 rekat sabah namazının sunneti
2 rekat sabah namazının farzı
[h=3]SABAH NAMAZI NASIL KILINIR?[/h]Sabah namazı toplamda 4 rekatlık bir namazdır. Sırasıyla nasıl kılınır detaylı şekilde onu yazalım.
[h=3]SIRASIYLA SABAH NAMAZI 2 REKAT SUNNETİ KILINIŞI[/h]1. Rekat:
- "Niyet ettim Allah rızası icin bugunku sabah namazının sunnetini kılmaya. Uydum Kur'an-a, dondum kıbleye." diye niyet edilir. (Sadece 'Niyet ettim Allah rızası icin bugunku sabah namazının sunnetini kılmaya.' diye niyet etse de olur.)
- Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilir ve namaza başlanır.
- Namaza başladıktan sonra ilk olarak "Subhaneke" duası okunur.
- Ardından "Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim." denilerek euzu besmele cekilir ve Fatiha Suresi okunur.
- Fatiha Suresinden sonra namaz sureleri (Zamm-ı Sure) okunur. Veya Kur'an-ı Kerim'den istediğiniz sure okuyabilirsiniz. En az 3 ayet de olur.
- Zammı Sure okuduktan sonra "Allahu Ekber" denilir ve rukuya gidilir.
- Rukuda 3 kere "Subhane Rabbiyel Azim" okunur.
- Ardından "Semi Allahulimen Hamide" diyerek rukudan doğrulur. Burada "Rabbena velekel Hamd." denilir.
- Sonrasında "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur. Sonra "Allahu Ekber" diyerek oturma pozisyonuna gelinir. Ardından 2-3 saniye bekledikten sonra tekrardan "Allahu Ekber" diyerek 2. secdeye gidilir. Burada yine 3 defa "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur.
- Akabinde "Allahu Ekber" diyerek Kıyam'a gecilir. Boylelikle 2. rekata başlanılmış olur.
2. Rekat:
- Besmele cekilerek Fatiha Suresi okunur. 2. rekatta Subhaneke okunmaz.
- Fatiha'dan sonra Zammı Sure okunur. Ardından "Allahu Ekber" denilerek rukuya gidilir.
- Ruku'da 3 defa "Subhane Rabbiyel Azim" okunur.
- Sonrasında "Semi Allahulimen Hamide" denilerek ayağa doğrulur. Burada "Rabbena velekel Hamd" denilir ve sonrasında "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir.
- Yine 2 secde yapılır ve her secdede 3'er kere "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur.
- 2 rekat bittiği icin sonrasında oturma haline gelinir. Burada Ettehıyyatu - Allahumme Salli - Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunur.
- Akabinde "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" diyerek once sağa sonra sola selam veririz ve namazı bitirmiş oluruz.
- Allah kabul eylesin...
[h=3]SIRASIYLA SABAH NAMAZI 2 REKAT FARZININ KILINIŞI[/h]1. Rekat:
- "Niyet ettim Allah rızası icin bugunku sabah namazının farzını kılmaya. Uydum Kur'an-a, dondum kıbleye." diye niyet edilir. (Sadece 'Niyet ettim Allah rızası icin bugunku sabah namazının sunnetini kılmaya.' diye niyet etse de olur.)- Niyetten sonra "Allahu Ekber" diye tekbir getirilir ve namaza başlanır. Niyeti kalpten getirmek cok onemlidir.
- Namaza başladıktan sonra ilk olarak "Subhaneke" duası okunur.
- Ardından "Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim." denilerek euzu besmele cekilir ve Fatiha Suresi okunur.
- Fatiha Suresinden sonra namaz sureleri (Zamm-ı Sure) okunur. Veya Kur'an-ı Kerim'den istediğiniz sure okuyabilirsiniz.
- Zammı Sure okuduktan sonra "Allahu Ekber" denilir ve rukuya gidilir.
- Rukuda 3 kere "Subhane Rabbiyel Azim" okunur.
- Ardından "Semi Allahulimen Hamide" diyerek rukudan doğrulur. Burada "Rabbena velekel Hamd." denilir.
- Sonrasında "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdede 3 kere "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur. Sonra "Allahu Ekber" diyerek oturma pozisyonuna gelinir. Ardından 2-3 saniye bekledikten sonra tekrardan "Allahu Ekber" diyerek 2. secdeye gidilir. Burada yine 3 defa "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur.
- Akabinde "Allahu Ekber" diyerek Kıyam'a gecilir. Boylelikle 2. rekata başlanılmış olur.
2. Rekat:
- Besmele cekilerek Fatiha Suresi okunur. 2. rekatta Subhaneke okunmaz.
- Fatiha'dan sonra Zammı Sure okunur. Ardından "Allahu Ekber" denilerek rukuya gidilir.
- Ruku'da 3 defa "Subhane Rabbiyel Azim" okunur.
- Sonrasında "Semi Allahulimen Hamide" denilerek ayağa doğrulur. Burada "Rabbena velekel Hamd" denilir ve sonrasında "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir.
- Yine 2 secde yapılır ve her secdede 3'er kere "Subhane Rabbiyel-a'lÂ" okunur.
- 2 rekat bittiği icin sonrasında oturma haline gelinir. Burada Ettehıyyatu - Allahumme Salli - Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunur. Yani Ka'de-i ahîre oturuşunda 2 rekatlık namaz olduğu icin Tahiyyat-Salli-Barik-Eabbena tum dualar okunur.
- Akabinde "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" diyerek once sağa ve "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" diyerek sonra da sola selam veririz ve namazı bitirmiş oluruz.
- Allah kabul eylesin...