Onlarca farklı internet tarayıcı arasında Opera, dahili reklam engelleme ve VPN hizmeti ile one cıkıyor. Opera VPN her ne kadar gelişmiş bir hizmet vermiyor olsa da pek cok kullanıcı icin zahmetsiz ve kolay bir kullanım sunuyor. Bu nedenle Opera VPN calışmıyor hatası pek cok kullanıcı icin can sıkıcı olabiliyor. Ancak bu durum sık gorulen bir hata olduğu icin uygulayabileceğiniz bircok cozum yontemi var.
"Opera VPN calışmaması sorununa Windows ayarları, antivirus yazılımı, tarayıcının kendisi hatta internet bağlantısı bile neden olabiliyor. Bu nedenle Opera VPN calışmıyor hatası cozumu icin anlattığımız farklı yontemleri sırayla deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Uygulayacağınız yontemlerden biri mutlaka sizi sorunun cozumune ulaştıracaktır.

[h=2]Opera VPN calışmıyor sorunu cozum yontemleri:[/h] Yontem #1: İnternet bağlantınızı kontrol edin. Yontem #2: Windows VPN ayarlarınızın acık olduğundan emin olun. Yontem #3: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın. Yontem #4: Opera VPN ozelliğini kapatın ve yeniden acın. Yontem #5: Sanal konumunuzu değiştirin. Yontem #6: Opera eklentilerini devre dışı bırakın. Yontem #7: Tarayıcı onbelleğini temizleyin. Yontem #8: Tarayıcıyı silin ve yeniden yukleyin. [h=2]Yontem #1: İnternet bağlantınızı kontrol edin:[/h]

Bazı durumlarda cihaz internete bağlı gorunebilir ancak internet bağlantısı yoktur. Boyle bir durumdan şupheleniyorsanız Opera VPN ozelliğini kapatın ve yeniden internete bağlanmayı deneyin. Bu durumda bile tarayıcı uzerinden internete bağlanamıyorsanız internet servis sağlayıcınızla iletişime gecebilirsiniz. Eğer internet bağlantınız sorunsuzsa sıradaki yontemleri deneyebilirsiniz.
[h=2]Yontem #2: Windows VPN ayarlarınızın acık olduğundan emin olun:[/h] Adım #1: Windows Ayarlar sayfasını acın. Adım #2: Ağ ve İnternet sayfasını acın. Adım #3: Sol taraftaki menuden VPN ayarlarını acın. Adım #4: Her iki VPN izin seceneğinin de acık olduğundan emin olun.

Ozellikle ilk kez Opera VPN kullanacak olan kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun Windows VPN ayarlarının kapalı olmasıdır. Yukarıdaki adımları izleyerek Windows VPN ayarlarınızın acık durumda olduğundan emin olmalısınız.
[h=2]Yontem #3: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın:[/h]

Antivirus yazılımlarının koruma amaclı kısıtlamaları pek cok hata gibi Opera VPN calışmıyor hatasına da neden olabilir. Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın ve bilgisayarı yeniden başlatarak hatanın devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer sorunu yaratan antivirus yazılımınız ise alternatif antivirus yazılımlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz.
[h=2]Yontem #4: Opera VPN ozelliğini kapatın ve yeniden acın:[/h] Adım #1: Opera internet tarayıcınızı acın. Adım #2: Yan cubuktaki dişli cark simgesine tıklayarak Ayarlar sayfasını acın. Adım #3: Burada VPN ayarları satırını bulun. Adım #4: Opera VPN ozelliğini kapatın. Adım #5: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #6: Yukarıdaki adımları izleyerek Opera VPN ozelliğini yeniden acın. Adım #7: Hatanın devam edip etmediğini kontrol edin.

Teknoloji ile ilgili sorunların bir numaralı cozumu kapatıp acma işlemini Opera VPN calışmıyor sorunu icin de kullanabilirsiniz. VPN yeniden acılım sırasında daha once var olan ufak sorunları cozecek ve cok daha başarılı bir bağlantıyı yeniden sağlayacaktır.
[h=2]Yontem #5: Sanal konumunuzu değiştirin:[/h] Adım #1: Opera internet tarayıcınızı acın. Adım #2: Adres cubuğundaki VPN butonuna tıklayın. Adım #3: Sanal Konum satırını genişletin. Adım #4: Farklı bir konum secin. Adım #5: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Adım #6: Sorun cozulene kadar farklı konum alternatiflerini deneyin.

Opera VPN; Asya, Kuzey ve Guney Amerika, Avrupa olmak uzere uc temel sanal konum uzerinden hizmet verir. Ozelliğin sunduğu varsayılan konum her zaman işe yarar olmayabilir. Bu nedenle alternatif sanal konumları deneyerek Opera VPN calışmıyor sorununu cozebilirsiniz.
[h=2]Yontem #6: Opera eklentilerini devre dışı bırakın:[/h] Adım #1: Opera internet tarayıcısını acın. Adım #2: Ctrl + Shift + E tuş kombinasyonunu tuşlayın. Adım #3: Zorunlu olmayan tum eklentileri devre dışı bırakın. Adım #4: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #5: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Birkac temel eklentiden zarar gelmez ancak onlarca eklenti ile boğulan tarayıcının VPN hizmetini başarılı bir şekilde vermesini bekleyemezsiniz. Bu nedenle zorunlu olmayan ya da sık sık kullanmadığınız eklentileri devre dışı bırakarak Opera VPN calışmıyor sorununu cozebilirsiniz.
[h=2]Yontem #7: Tarayıcı onbelleğini temizleyin:[/h] Adım #1: Opera internet tarayıcısını acın. Adım #2: Ctrl + Shift + Del tuş kombinasyonunu tuşlayın. Adım #3: Zaman aralığını tum zamanlar olarak belirleyin. Adım #4: Verileri Temizle butonuna tıklayın. Adım #5: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #6: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Fazlasıyla dolu bir onbellek Opera VPN calışmıyor sorununun yanı sıra internet kullanımınızı olumsuz etkileyecek donma ve kasma gibi sorunlara da neden olabilir. Bu nedenle belirli aralıklarla tum internet tarayıcılarının onbelleğini temizlemelisiniz.
[h=2]Yontem #8: Tarayıcıyı silin ve yeniden yukleyin:[/h]

Bazen olmayınca olmaz. Eğer yukarıdaki tum yontemleri denediyseniz ve yine de sorun hala devam ediyorsa son cozum yontemi olarak Opera internet tarayıcısını silip yeniden yukleyin. İndirme dosyasını Opera resmi internet sitesinden edindiğinizden ve bilgisayarınızın tarayıcı sistem gereksinimlerini karşılıyor olduğundan emin olun.
Opera VPN calışmıyor sorunu nasıl cozulur sorusunu adım adım, tum detaylarıyla yanıtladık. Opera, cok temel bir VPN hizmeti verdiği icin her yapmak istediğiniz işlemi gercekleştiremeyebilir. Bu nedenle farklı VPN kullanım seceneklerini de gozden gecirmek isteyebilirsiniz.