[h=3]CEMAL CANPOLAT KİMDİR?[/h]CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilcesinde doğdu.
İlkoğrenimini ve lise oğrenimini Malatya'da tamamlayan Canpolat, İstanbul'da turizm işkolunda sendika temsilciliği gorevinde bulundu.
CANPOLAT'IN SİYASİ YAŞAMI
Aktif siyasette 3 donem SHP Kucukcekmece İlce Başkanlığı gorevinde bulundu. CHP'nin yeniden siyasal yaşama donmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir sure İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Uyeliği gorevinlerinde bulundu.
Aynı surec icerisinde; Sinop, Artvin ve bircok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu uyelik gorevinde bulunan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu uyelik, yoneticilik ve başkanlık gorevlerinde de bulunmuştur.
Cem Dergisi Yonetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatorluğu gorevlerinde bulundu.
Canpolat altı kitap yazmıştır. Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Surgun Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yuzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gercek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerinin yazarıdır. ?Canpolat, evli ve bir cocuk babasıdır.
35. Olağan İstanbul İl kongresinde 25 ilce başkanlığının desteğini alarak il başkanlığı'na secildi.
36. Olağan İstanbul il kongresinde yeniden aday oldu. Kaftancıoğlu'na karşı yarışan Canpolat, 318 delegenin oyunu aldı. Canpolat 7 sadece 7 oy farkla secimi kaybetti.
Canpolat'ın 36. Olağan kongrede yaptığı konuşmadan kısa bir bolum: "Kaftancıoğlu'nun ardından Cemal Canpolat kursuye cıktı: "Milletvekilimiz Enis Berberoğlu'nun tutsaklıktan kurtulması icin ayağa kalkma zamanının geldiğini belirterek başlamak istiyorum" diyen Canpolat,"Sadece Enis Berberoğlu icin mi, elbette hayır. 6 Milyon oy alan bir partinin iki eş genel başkanının biran once ozgurluğune kavuşması demokrasinin gereğidir ".