Turkiye-Yunanistan ilişkilerinin 2021 yılında daha iyi bir duzeye geleceğine inandığını soyleyen Micotakis, 2016 yılında kesilen ve 25 Ocak'ta tekrar başlayacak olan istikşafi goruşmelerin 61.turu icin "Bu goruşmelerin başlatılmasını en başından beri arzu ediyorduk. Turkiye ile oturup konuşmak, hic konuşmamaktan cok daha iyidir. Onemli olan bu goruşmelerin bir cercevesi olmasıdır. Turkiye ile aramızdaki Ege ve şimdi de Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının belirlenmesini amaclıyoruz" şeklinde konuştu.
BBC Turkce'de yer alan habere gore, Micotakis buna ornek olarak, 'Yunanistan'ın gerek İtalya gerekse Mısır ile imzaladığı deniz yetki alanlarını belirleyen anlaşmaları ve Yunanistan'ın kuzeybatı komşusu Arnavutluk ile arasındaki deniz yetki alanlarını belirlemek icin tarafların Uluslararası Lahey Adalet Divanı'na gitmeyi kabul etmesini' gosterdi.

[h=3]"UZUN VADELİ COZUMLER BULMAYI HEDEFLİYORUZ"[/h]Turkiye'nin zaman zaman gundeme getirdiği "Ege'deki bazı adaların aidiyeti, silahlandırılmaları" gibi konuların hicbir Yunan hukumeti tarafından tartışılamayacağını vurgulayan Micotakis, "Turkiye ile uzun vadeli cozumler bulmayı hedefliyoruz. Bu hem Turkiye'nin yararına olacak hem de Turkiye'nin AB ilişkilerini olumlu yonde etkileyecektir" goruşunu savundu.
[h=3]"AB'NİN TURKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAMASINI ARZU ETMİYORUZ"[/h]AB'nin son zirvesinde Turkiye ile ilgili aldığı kararlara değinen bir soruyu yanıtlarken de Micotakis, "AB ulkelerinin Turkiye'ye ağır ekonomik yaptırımlar uygulamasını arzu etmiyoruz. Ancak AB'nin yaptırımlarla ilgili uyarısı, Turkiye'nin bolgede provokatif eylemlerden kacınmasını ongoruyor. Turkiye'den uzun vadeli sureklilik ve tutarlılık gostermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Micotakis son olarak Yunanistan'ın gerek Arap ulkeleriyle geliştirdiği yakın ilişkiler, gerekse kurduğu ittifaklara paralel olarak, savunmasını da guclendirmekle "Uluslararası hukuk kuraları cercevesinde tum anlaşmazlıkların barışcıl yollardan cozumunu arzu ettiğini" dile getirdi.