Dunya ve Avrupa Şampiyonu İbrahim Colak, 'Sporumuzdaki Başarı Oykuleri' kapsamında İTU ETA Vakfı Doğa Koleji oğrenci ve velileri ile bir araya geldi. Colak, "Butun sporların temelinde cimnastik vardır" diyerek kucuk yaşta başlayacak temel eğitimden sonra, cocukların ilgili oldukları herhangi bir branşa yonlenebileceğini soyledi.
İTU ETA Vakfı Doğa Koleji, uzaktan eğitim surecinde hedeflediği kazanımlara gore hazırladığı programlarla oğrencilerine teorik, uygulamalı ve gorsel icerikler sunuyor. Duzenlenen 'Sporumuzdaki Başarı Oykuleri' temalı online konferansta, cimnastikte ulkemizin ilk Dunya ve Avrupa Şampiyonu sporcusu İbrahim Colak, Doğa Koleji oğrenci ve velileri ile bir araya geldi.

"CİMNASTİK, ESNEK KAS YAPISI SAĞLAR"
Dunya ve Avrupa Şampiyonluğuna uzanan başarı yolculuğunu oğrenci ve velilerle paylaşan İbrahim Colak, ailelere cocuklarını kucuk yaşta cimnastiğe yonlendirmelerini ederek, "Cimnastik, butun sporların temelidir. Bir cocuk 4-5 yaşlarında jimnastiğe başlarsa, gelişen buyuk kas grupları aynı zamanda esnek bir yapıya sahip olacaktır. Esnek bir kas yapısı, ilerleyen yaşlarda onu sakatlıklardan mumkun olduğunca koruyacaktır" dedi.
Cimnastiğin cok sabır isteyen bir spor olduğunu ifade eden İbrahim Colak, "Bir sporcunun Cimnastikte milli takıma girip uluslararası alanda başarı elde etmesi icin 8-10 yıl temel eğitim alması şart. Kucuk yaşta cimnastik sporuna başlayan cocuklar, aynı zamanda motor becerileri kazanacaktır" diye konuştu.
"SPORDAN SONRA DERSE BAŞLIYORUZ"
İTU ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Muduru Ali Rıza Lule, "Oğrencilerimizin kas ve iskelet sisteminin uzaktan eğitim surecinde de guclu kalması icin, oğrencilerimizi evlerinden de sportif faaliyetlere yonlendiriyoruz. 'Gune Aktif Başlayalım' diyerek sabah sporunu oğrencilerimizle beraber yaptıktan sonra derslerimiz başlıyor. Doğa oğrencileri kucuk yaşta spor branşlarına yonelerek sportif bir kimlik kazanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı