ANTALYA'da işkence gorup, kendisini olumle tehdit eden 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i olduren Melek İpek'in iki kız cocuğu, savcılık kararıyla Melek İpek'in anne ve babasının yanına yerleştirildi. Kızlar, bilgisayar alınan ve internet bağlatılan evde elektronik sistem uzerinden eğitimlerine devam ediyor. Melek İpek'in ise cezaevinde kendisini ziyaret eden avukatına; kızlarını cok ozlediğini, psikolojisinin yerinde olmadığını ve ruyasında Ramazan İpek'i gorduğunu soylediği belirtildi.
Antalya'nın Doşemealtı ilcesinde oturan Melek İpek (31), ellerini kelepceleyip sabaha kadar işkence ettiğini one surduğu 12 yıllık eşi Ramazan İpek'i (36) 8 Ocak sabahı av tufeğiyle vurarak oldurdu. İpek olayın ardından jandarmaya teslim olurken kız cocukları C.D. (9) ve İ.N. (7) savcılık kararıyla Melek İpek'in anne ve babasının yanına yerleştirildi. Cocuklara bilgisayar alınan ve internet bağlatılan evde elektronik sistem uzerinden eğitimleri devam eden iki kız kardeşin bulundukları yerde mutlu oldukları goruldu. Teyzesi Nimet Celik ve anneannesi Hatice Celik'in (50) hem kişisel bakımları hem de dersleriyle yakından ilgilendiği iki kız kardeşe ayrıca psikolojik destek de veriliyor.
ŞİDDET GORDUĞUNU KORKUDAN AİLESİNE ANLATMAMIŞ12 yıllık evlilikleri boyunca Melek İpek'in surekli şiddete maruz kaldığını ve bunu ailesinden gizlediği ise jandarma karakolunda verdiği ifadede ortaya cıktı. Ablası Melek İpek'le kısa sureli goruşen Nimet Celik (29) surekli şiddet gorduğu şeklinde ifadeyi gorunce cok şaşırdığını ve ablasına sorduğunu belirterek, "Ablamla kısa sureli goruştum ve bize neden soylemediğini sordum. 'Babanı, seni aileni oldururum' diye tehdit etmiş o yuzden Melek bu durumu bize anlatmamış" dedi.TIP FAKULTESİNİ KAZANACAK PUAN ALMIŞMelek İpek'in okumak ve cocuk doktoru olma yonunde hayali olduğunu belirten Nimet Celik, "Ablam 2008 yılında girdiği universite sınavından 500 tam puan uzerinden 450'nin uzerinde bir puan aldı. Tıp fakultesinde okuyup cocuk doktoru olmak isterdi. Guzel hayalleri vardı. Evlendi ve universiteye gitmek icin mucadele etti ama başaramadı. Sonrasında 2 yıllık universite okudu" diye konuştu.Celik, olay gunu jandarma ekipleriyle tekrar eve gittiklerinde kendisinden tavukları beslemesini istediğini ve cok vicdanlı biri olduğunu soyledi.SINAV SONUCUNU RAMAZAN İPEK GİZLEMİŞMelek İpek'in babası Menderes Celik (60) kızının evliliği suresince yaşadıkları hicbir sorundan haberinin olmadığını anlattı. Kız torunlarına surekli kendisinin baktığını ve hep bir arada olduklarını da anlatan Celik, gozyaşları icinde şoyle konuştu: "Her şeylerine ben bakardım. Melek cok başarılıydı. Ehliyeti vardı. Doktor olmak isterdi. Evlendikten sonra eşi sınav sonucunu gizlemiş sanırım. Kız torunlarımın benim yanımda kalmasını istiyorum. Omrumun sonuna kadar benim yanımda kalacaklar ben onlara bakacağım."RUYASINDA OLDURDUĞU EŞİNİ GORMUŞMelek İpek'in avukatlarından Huseyin İlerioğlu, en son dun goruştuğu cezaevindeki Melek İpek'in kızlarını cok ozlediğini ve psikolojisinin yerinde olmadığını anlattığını ifade etti. Melek İpek'in ruyasında Ramazan İpek'i gorduğunu de soylediği Avukat İlerioğlu, "Ruyasında mezara ziyarete gitmişler ve Ramazan İpek, Melek'i mezardayken bile tehdit ediyormuş. Hala bir travma icerisinde. Kendisine en cok uzulenin babası Menderes Celik olduğunu soyledi. 'Dışarıda cezaevinden daha cok tutsak haldeydim' dedi. Her konuşmada gozleri doluyor" diye konuştu.İlerioğlu, tutuklu Melek İpek'in en kotu kararda dahi elektronik kelepce ile en azından cocuklarının başında olması gerektiğini ve kısa surede tahliyesini beklediklerini kaydetti. Avukat İlerioğlu, "Cocuklar daha onceden beri anneannesi ve dedelerinin yanında olduğu icin savcılık buraya verdi. Cocuklara olay hissettirilmemeye calışılıyor. Bilgisayarları ve internetleri var. Evde derslerine devam ediyorlar. Psikolojik destek veriliyor" dedi.KURBAN AYETLERİNİ DİNLEMİŞRamazan İpek'in olay gununden bir gece once internetten kurban ile ilgili ayetleri dinlediğini de ifade eden avukat Huseyin İlerioğlu, "Bu kayıtlar telefonda sabit. Melek Hanım ile aynı odada otururken hicbir sebep yokken 'boşanalım mı?' diyor. Bu durumda Melek Hanım korkudan 'Sen bilirsin?' diyor. Sonra Melek İpek'i diğer odaya gonderip yivli av tufeğiyle gelerek odanın kapısı onunde 'Kelime-i Şahadet getir' diyor. Bu neden denir? Oldurme kastıyla. Ateş edince cocukların uzerine kapanmış ve silahtan cıkan kurşun camdan dışarı cıkmıştır" diye konuştu.