AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Surekli, İzmir Buyukşehir Belediye Başkanı Tunc Soyer'in daha once "Pagos", "mizah festivali", "Kıbrıs" gibi konularda aldığı tutumu hatırlatarak, Pasaport'ta kurulan gecici iskelenin "Agamemnon" ismini taşımasıyla ilgili yurutulen tartışmalara da kendisinin neden olduğunu savundu.
Kerem Ali Surekli, yaptığı yazılı acıklamada Soyer'in Kadifekale Pazarı'ndan arabalı vapur anketine, mizah festivaline Turk ve İslam duşmanlarının davetine kadar pek cok tartışmalı konuyla hatırlandığını belirtti.

Uretici pazarına "Kadifekale" yerine "Pagos" isminin verildiğini hatırlatan Surekli, "(Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakın) diyen kimdi? İzmir bayrağı ve parasını kim gundeme getirdi? Mizah festivaline, Turk ve İslam duşmanı karikaturistleri İzmir'e davet eden ve yine aldığı tepkiler neticesinde geri adım atan kimdi? Soyer'in tartışmalı tutum ve tercihleri hep vardı. İşte bu sebepledir ki algılar olgu haline donuştu." ifadelerini kullandı.
Surekli, gonullerinin şehrin belediye başkanının bu şehrin tum değerlerini kucaklamasından yana olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Caka Bey'i, Umur Bey'i, Teğmen Celil'i yok sayıp, karşılarında sadece Agamemnonları anar ve savunursanız sonuc budur. İzmir, tarihi ve milli değerlerine bağlı, farklı inanc ve kulturlere saygıyı icine sindirerek birlikte yaşama becerisine sahip bir şehir. Her seferinde etkiyi yaratıp, tepki gorunce geri adım atmakla olmaz. Bu kotu bir dongudur. Tarihimizi, milli hassasiyetlerimizi gozeten, kucaklaşıcı bir tutum sergileme konusunda direndikleri surece bu tartışmaların sonu gelmeyecektir. İzmir ki İstiklal Mucadelesi'nin simgesidir. Vatanperverliği, bayrağına ve milli birliğine sahip cıkışıyla ornektir. Bu şehirde elbette her renkten insan yaşıyor ama temel hassasiyetlerin bilerek ve isteyerek goz ardı edilmesi, kabul edilemez. Hele ki tepkiler karşısında, 'Bana iftira ediyorlar', 'Karşı kampanya başlattılar' gibi savunmalarla sahneye cıkıyorsanız, durum daha da vahimdir. Sozun kısası ne ekersek onu biceriz. Soyer, ektiğini biciyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil Şahin