Sakarya Universitesince (SAU) geliştirilen Uzaktan Eğitim Platformu (UZEP), 196 universite temsilcisine anlatıldı.
SAU'den yapılan acıklamaya gore, ilk etapta UZEP'i 15 farklı universitenin hizmetine acarak eğitim sureclerini uzaktan yurutmelerine destek olan SAU, bu hizmeti yaygınlaştırabilmek icin 196 universitenin temsilcileriyle cevrim ici bilgilendirme toplantısı duzenledi.

Toplantıda konuşan rektor Prof. Dr. Fatih Savaşan, universitelerin uzaktan eğitim hizmetini kesintisiz şekilde vermek icin farklı duzeylerde caba sarf ettiğini belirtti.
Uzaktan eğitimin gelecekte de orgun eğitimin tamamlayıcısı olarak kullanılabileceğini on gorduklerini vurgulayan Savaşan, "Salgından sonra orgun eğitime gecsek bile değişik moduller ile uzaktan eğitimin olanaklarını oğrencilerimize sunacağız. Tum bu gelişmeler salgını fırsata donuşturme cabası olarak gorulebilir. Eğitim kalitesini iyileştirme adına bu konuda destek verme cabası icerisindeyiz. Bundan sonra yapılacak olan şey, hizmetlerimizi daha guzelleştirmek, derinleştirmek ve standardizasyonu sağlamak olacaktır." ifadelerini kullandı.
SAU Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Muduru Prof. Dr. Ahmet Ozmen de universite temsilcilerine UZEP'i tanıttı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Onur Orhan