Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Hırvatistan Futbol Federasyonu arasında bircok konuda tecrube paylaşımını iceren iş birliği anlaşmasına imza atıldı.
TFF Başkanı Nihat Ozdemir ve Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker tarafından imzalanan anlaşma ile iki ulke federasyonu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve daha da guclendirilmesi amaclanıyor.

İş birliği anlaşması; Antrenor Eğitimleri, Genclik Gelişim Programları, Hakem Eğitimleri, VAR Uygulamaları, Altyapı Gelişimi, Kulup Lisans, Musabaka Organizasyonu ile idari ve teknik konularda karşılıklı uzmanlık paylaşımını ve ortak calışmalar yapılmasını kapsıyor. Ayrıca anlaşma gereğince Turkiye ile Hırvatistan Milli Takımları arasında tum kategorilerde ozel milli maclar oynanacak ve karşılıklı ikili kamplar duzenlenecek.NİHAT OZDEMİR: BU ANLAŞMA İKİ ULKE İCİN DE VERİMLİ OLACAKTFF Başkanı Nihat Ozdemir, yapılan iş birliğinin buyuk onem taşıdığını belirterek, "Hırvatistan onemli bir futbol ulkesi ve bize katkı sağlayacak bir futbol kulturune sahip. İdari ve teknik konularda yapacağımız ortak calışmalarımız iki federasyon icin de cok verimli olacaktır. Bu iş birliği ile futbolun evrensel rolunun bir kez daha onemini gostereceğiz. 2 yıl surecek bu anlaşmanın Turk futboluna fayda sağlayacağına inanıyorum. Hırvatistan ile olan dostluğumuzu pekiştirecek olan bu anlaşma diğer federasyonlar icin de bir dayanışma orneği olacak" dedi.SERVET YARDIMCI: BERABERCE DAHA İLERİYE GİDECEĞİZTFF 1'inci Başkan Vekili ve UEFA Yonetim Kurulu Uyesi Servet Yardımcı da "Bu anlaşma her iki ulkenin futbolda daha ileriye gitmesini ve gelişmesini sağlayacak. Zaten Hırvatistan ile uzun zamandır aramızda cok iyi ilişkiler bulunuyordu. Şimdi artık iş tamamen resmiyete dokuldu. Turkiye ve Hırvatistan'ın futbolun gelişmesi adına birbirinden alacağı cok şey var. Son Dunya Kupası'nda final oynayarak başarısını kanıtladı. Hırvatistan altyapı ve genc oyuncular konusunda cok buyuk bir gelişim gosterdi. Bizim de futbola cok yetenekli bir nufusumuz var. Şimdi beraberce daha ileriye gideceğiz. Birlikte ureteceğimiz projelerle futbolun gelişimine buyuk katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Her iki ulke adına başarılar getirmesi dileğiyle" ifadelerini kullandı.DAVOR SUKER: TURKİYE İLE HIRVATİSTAN ARASINDAKİ DOSTLUĞUN GOSTERGESİHırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker ise "Bu anlaşma, Hırvatistan ve Turkiye Futbol Federasyonları arasında uzun suredir devam eden dostluğun bir kanıtıdır. Birlikte daha yakın calışmamız ve iş birliğimizi daha da guclendirmemiz icin kesinlikle bir fırsat olduğuna inanıyorum ve bu anlaşmayı imzalamanın mukemmel bir adım olduğunu biliyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı