KORONAVİRUSE karşı alınan yeni onlemler kapsamında İstanbul'da toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kartlarına HES kodu zorunluluğu getirildi. 3 gun sonra uygulanmaya başlanacak yeni tedbir icin akbil bayilerinin onunde gun boyunca uzun kuyruklar oluştu.
İstanbul'da toplu taşıma icin kullanılan İstanbulkartlara koronavirus tedbirleri kapsamında 15 Ocak 2021 tarihi ile HES kodu zorunluluğu getirildi. Bu tarih itibarıyla kodunu kartına tanımlatmamış olanlar toplu taşıma kullanamayacak. Eşleme, internet uzerinden yapılabildiği gibi İstanbul Kart Dolum Merkezleri'nde de yapılabiliyor. Avcılar'da da İstanbul Kart Dolum Merkezi onunde gun boyunca uzun kuyruklar oluştu. Uygulamaya 3 gun kala vatandaşlar kartlarını eşlemek icin bayilere akın ediyor. Kimisi uzun sure kuyrukta beklediğini soylerken, uygulamayı gereksiz bulanlar da var.
KUYRUK UZADIKCA UZUYOR
Uzun sure kuyrukta beklediğini soyleyen Arif Akbal, "Kartları guncelleyeceğiz onun icin bekliyoruz kac dakikadır. HES kodunu eşleyecekmişiz. 3 gun sonra kullanamayacağız doğru. Yenilemeye calışıyoruz biz de" dedi. 61 yaşındaki Gulten Şimşek ise, "Kartı alayım, sonra da HES kodu alacağım. 61 yaşındayım ben. Bana yasak yok sanırım. Evde duramıyoruz ne yapalım. Kızıma gidiyorum, torunlarıma gidiyorum." diye konuştu. Bir başka vatandaş da "Yarım saattir bekliyorum. Hep erteledim kac zamandır boyle sona kaldım şimdi. Mecbur olmasa yapmazdım ama ne yapalım mecbur" şeklinde konuştu.