Adıyaman'ın Golbaşı ilcesinde yaşayan Kadir Yetişgen, 16 yıldır sokak hayvanlarının gonullu olarak bakımını ustleniyor.
İlcede yaşayan 40 yaşındaki Kadir Yetişgen, kendi imkanları ve hayırseverlerin desteğiyle aldığı mamaları sokak hayvanlarına verip, onların duzenli beslenmelerini sağlıyor.
İlcede bakımını ustlendiği sokak hayvanları ile vaktinin buyuk bolumunu geciren Yetişgen, hayvan sevgisiyle cevresindeki insanlara ornek oluyor.
Her gecen gun sayıları artan hayvanlarını sahiplenerek doyurmak icin buyuk emek harcayan Yetişgen, sokak hayvanlarını hazır mamalarla besliyor.
Sosyal medyada hayırseverlerle bir araya gelen Yetişgen, 16 yıldır sokak hayvanlarını beslediğini soyledi.
Gecen yıla kadar kendi imkanlarıyla aldıkları mamaları daha sonra sosyal medya uzerinden hayırseverlerin yardımlarıyla temin etmeye başladığını ifade eden Yetişgen, "Golbaşı ve koylerinde bulunan sokak hayvanlarına elimden geldiğince yardım etmek istiyorum. Turizmde calışırken de calıştığım bolgedeki sokak hayvanlarını besliyordum. İnsanlardan isteğim mama dağıtanlara mudahale etmesinler. Herkesin mama konusunda duyarlı olmasını bekliyorum. Yemek ve su ihtiyaclarının insanlar tarafından karşılanmasını istiyorum." diye konuştu.