- Kadıkoy'un kahramanlarından online afet eğitimi
İSTANBUL - Doğal afetler konusunda eğitim vermek, bilinclendirme calışmaları yapmak uzere 2019 yılında kurulan Kadıkoy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinclendirme Parkı, pandemi nedeniyle eğitimlerine online olarak devam ediyor.

Kozyatağı'nda bulunan Afet Eğitim ve Bilinclendirme Parkında, Kadıkoy Belediyesi'nin afetler konusunda deneyimli uzman ekibi Kentsel Arama Kurtarma Takımı tarafından parkta yer alan deprem deneyim odası, 5 boyutlu sinema, acık alanda yapılan tatbikatlarla kişi ve kurumlara duzenli olarak afet eğitimleri veriliyordu. BAK Kadıkoy ekibi, pandemide yuz yuze eğitimlerin aksaması nedeniyle, "Temel Afet Bilinci Eğitimi"ni online olarak surduruyor. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitusu, Afete Hazırlık Eğitim birimi tarafından hazırlanan "Temel Afet Bilinci" eğitiminde afet oncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğine ilişkin temel bilgiler veriliyor. Ulkemizin karşılaştığı en buyuk sorunlardan biri olan depremin nasıl oluştuğu, ulkemizde meydana gelmiş depremler, depremin tehlike ve riskleri, aile afete hazırlık planı, yapısal ve yapısal olmayan tehlikeler ve bu risklerin azaltılması gerektiği anlatılıyor. Eğitimde sarsıntı sırasında nasıl davranılması gerektiği, deprem sonrası karsılaşabilecek tehlikeler icin alınacak onlemler ile de detaylı bilgiler paylaşılıyor. Uc farklı program olarak hazırlanan eğitimlerin suresi 1,5 saat ile 3,5 saat arasında değişiyor. Eğitime katılmak isteyenler https://afet.kadikoy.bel.tr/egitimler/temel-afet-bilinci-egitimi-tabe adresinden kayıt olabilirler.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Metin Tokgoz