Kahramankazan ilcesinde 2020 yılında 330 cift evlendi.
Kahramankazan Belediyesinden yapılan acıklamaya gore, 56 bin nufusa sahip olan ilcede 2020 yılında 330 cift dunya evine girdi.
Ciftler, Kahramankazan Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılan nikahlarla evliliğe adım attı. Talepte bulunan ciftlerin nikahları, salona kurulan ses ve goruntu sistemiyle "kahramankazan.bel.tr" internet adresi uzerinden canlı izlenebildi. Ciftlerin nikahlarına katılamayan yakınları da bu mutlu gunlerine tanıklık etti.
Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, ciftleri bu mutlu gunlerinde yalnız bırakmayarak, nikah memurluğu gorevini ustlendi. Oğuz, kıydığı nikahlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "cok cocuk" tavsiyesini ciftlere anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evlenen ciftlerimize yaptığı cok cocuk tavsiyesini yine kendilerine anımsatıyorum." dedi.
Başkan Oğuz, kıydığı nikahlarda, kadına karşı şiddet olaylarına da dikkati cekerek, "Ciftlerimize ozellikle de damatlarımıza, kadına karşı şiddet olaylarını anımsatarak, bu konuda hassasiyet gostermelerini istiyorum. Kadınlarımız bizim başımızın tacıdır. Onlara karşı her turlu şiddet olayının karşısındayız." ifadelerini kullandı.
Evlenen ciftlere bir omur boyu mutluluklar dileyen Oğuz, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nuğman Goktaş