Diyarbakır annelerinin dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobetine Van'dan gelen bir aile daha katıldı.
Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi 498'inci gununde suruyor.

Van'dan oğlu Abubekir Ağa ile gelen anne Beğihan Ağa, 2014'te 15 yaşında dağa kacırılan evladı Şaban icin oturma eylemine dahil oldu.
Ağa, gazetecilere Kurtce yaptığı acıklamada 7 yıldır evladından haber alamadığını, oğluna kavuşmak icin eyleme katıldığını soyledi.
Butun cocukların ailelerine kavuşması dileğinde bulunan Ağa, "Gel oğlum annen hasta. Kucuğum. Oğlumu HDP'den istiyorum. Evladımı getirsinler. Evladım daha cok kucuktu." diye konuştu.
Ağabeyi icin eylem yapan Abubekir Ağa ise Şaban'ın kucuk yaşta kacırıldığını ifade ederek ona kavuşmak icin eylemi surdureceklerini belirtti.
Ağabeyinin calıştığı iş yerine gitmek icin bir sabah evden ayrıldığını, kendisinden bir daha da haber alamadıklarını aktaran Ağa, "Beni duyuyorsan, don gel. Seni bekliyoruz. Ağabeyimi HDP kacırdı. Onun icin eyleme annem ile katıldık." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nurten Aslan