Kocaeli Buyukşehir Belediyesi İtfaiyesi, gecen yıl 3 bin 735 yangına mudahale ederken, 697 insan, 2 bin 460 hayvan olmak uzere 3 bin 157 canlı kurtarma operasyonu gercekleştirdi.
Buyukşehir Belediyesinden yapılan acıklamada, donanım, ekipman ve tecrubesiyle olaylara anında mudahale eden Buyukşehir Belediyesi İtfaiyesinin olası olumsuzlukların onune gecmeyi başardığı kaydedildi.
Kocaeli İtfaiye ekiplerinin gecen yıl 861 ozel, 12'si kamu binası olmak uzere 873 bina, 139 atolye imalathane ve fabrika, 431 motorlu arac, 46 depo, 182 orman, bin 603 cop ve ekin yangını olmak uzere 3 bin 735 yangına mudahale ettiği bildirilen acıklamada, itfaiye ihbar hattı 112'den yangın ve sel gibi durumlarda yardım talep eden vatandaşların, anahtarlarını unutmaları sebebiyle de kapıda kaldıklarında itfaiyeden yardım istediği kaydedildi.
Acıklamada, şunlar kaydedildi:
"112 yangın ihbar hattına yapılan tum yardım taleplerine en hızlı şekilde mudahale eden itfaiye ekipleri, 2020 yılında kurtarma operasyonlarında da buyuk başarıya imza attı. Gelen ihbarlar uzerine itfaiye ekipleri 697 insan kurtarma ve 2 bin 460 hayvan kurtarma operasyonu gercekleştirdi. Kocaeli İtfaiyesi yangın, trafik kazası, kurtarma operasyonlarının yanı sıra 2020 yılında, deprem bolgelerinde de gorev yaptı. Bu kapsamda Elazığ'ın Sivrice ilcesinde meydana gelen 6,8 buyukluğundeki depremin ardından Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'nin deneyimli ekipleri Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık başkanlığındaki 20 kişilik ekiple bolgede calışmalar yaptı. Ekipler 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilcesinde meydana gelen depremde de gorev yaptı."
2020 yılında Kocaeli İtfaiyesinin deprem bolgelerindeki calışmalarının yanı sıra Sakarya'nın Hendek ilcesinde 3 Temmuz 2020 tarihinde meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamada da gorev yaptığı belirtilen acıklamada, "Kocaeli itfaiyesi 2020 yılı icerisinde meydana gelen 443 trafik kazası, 328 sel ve su baskınına da mudahale etti. Calışmalarıyla adından soz ettiren ve tecrubesiyle diğer illere ornek olan Kocaeli İtfaiyesi gectiğimiz yıl 8 bin 802 olaya mudahale etti." ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Aktaş