İzmir'de bir hastanede beyinde sıvı toplanması olarak bilinen hidrosefali hastalığı nedeniyle tedavi goren 16 yaşındaki genc kıza sanatcı Haluk Levent moral ziyaretinde bulundu.
Bayraklı ilcesinde yaşayan Aleyna Benli, 4 yıl once gecirdiği trafik kazası sonrası Sağlık Bilimleri Universitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
Bu sırada beyinciğinde tumor tespit edilen ve beyinde sıvı toplanması olarak bilinen hidrosefali hastalığı teşhisi konulan genc kıza, daha sonra Ege Universitesi Hastanesinde sıvının tahliyesini sağlayan şant tedavisi uygulandı.
Tedaviye yanıt vermeyen Benli, 10 ameliyat gecirmesine rağmen sağlığına kavuşamadı.
Yaşamını yatağa bağımlı surduren ve konuşamayan Benli'yi, Ahbap Derneği Genel Başkanı ve sanatcı Haluk Levent ziyaret etti.
Haluk Levent, annesi Kıymet Delibaş'tan durumuyla ilgili bilgi aldığı genc kıza, yatağının başında sevdiği şarkıları soyledi, bir an once iyi olması temennisinde bulundu.
"Yeter ki o iyi olsun"
Anne Kıymet Delibaş, hastane onunde AA muhabirine yaptığı acıklamada, kazanın ardından gercekleştirilen kontrollerde kızının beyinciğinin altında doğuştan bir tumor belirlendiğini, bunun verdiği baskıyla da beyninde sıvı toplandığını anlattı.
Kızının vucudunun 5 aydır uygulanan tedavilerin hicbirini kabul etmediğini aktaran Delibaş, "Artık hic konuşamıyor ve yemek yiyemiyor." diye konuştu.
Kızıyla ilgilendiği icin calıştığı iş yerinden de ayrıldığını soyleyen Delibaş, gecen gun kızının başındayken kalp krizi gecirdiğini ve bir sure aynı hastanede tedavi gorduğunu ifade etti.
Kızını zor gunlerinde Ahbap Derneği ile sanatcı Haluk Levent'in yalnız bırakmadığını anlatan Delibaş, şunları kaydetti:
"Kızımın iyileşmesi icin her şeyi yapmaya hazırım. Yeter ki o iyi olsun. Bana tekrar 'anne' diyerek sarılmasını ozledim. Kızımı kaybetmek istemiyorum. Haluk Levent, kızımı surekli hastanede ziyaret ediyor. Ona şarkılar soyluyor. O bizim en buyuk destekcimiz. İstanbul'da kızımın tedavisiyle ilgilenen bir doktor olduğunu oğrendim ama bizim imkanlarımız el vermiyor. Haluk Levent yardımcı olacağını soyledi. Bir umuttur, inşallah olur."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler