Son dakika: 15 tatil icin geri sayım başladı. Koronavirus onlemleri kapsamında uzaktan eğitime devam eden oğrenciler tatil acıklamalarını yakından takip ediyorlar.Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan acıklamada eğitim oğretim yılı 22 Ocak 2021 Cuma gunune kadar devam edeceği acıklandı. Peki, 15 tatil ne zaman başlıyor? 15 tatil 2021 ne zaman bitecek? Okullar ne zaman tatil? Kac gun tatil olacak? 2021 MEB Takvimi! İşte detaylar haberimizde...
[h=3]15 TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?[/h]25 Ocak 2021 Pazartesi gunu başlayacak yarıyıl tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim oğretim yılının ikinci donemi 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca, yapılan acıklamada İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim oğretim yılının ilk doneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gunune kadar devam edeceği acıklandı.
[h=3]2021 MEB TAKVİMİ[/h]Birinci donem sonu: 22 Ocak 2021
Yarıyı tatili başlangıcı: 25 Ocak 2021
İkinci donem başlangıcı: 15 Şubat 2021
[h=3]KARNELER VERİLECEK Mİ?[/h]Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk imzasıyla illere gonderilen "sınavların ertelenmesi" konulu yazıda, Bakanlığa bağlı resmi ve ozel orgun ortaoğretim kurumlarında eğitim ile oğretim faaliyetlerinin, 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği ve bu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece olcme ile değerlendirme uygulamalarının yapılacağı belirtildi.
Resmi ve ozel orgun ortaoğretim kurumlarında eğitim, oğretim, yonetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların ilgili yonetmelik hukumleri cercevesinde yurutuleceği ve 2020-2021 eğitim ve oğretim yılının ikinci doneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacağının daha once acıklandığı hatırlatılan yazıda, şunlar kaydedildi:
"Ancak salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ile yaşanabilecek oğrenci ve veli hareketliliği goz onunde bulundurularak yapılan değerlendirmeler sonucunda ozel ve resmi tum ortaoğretim kurumlarında, 2020-2021 eğitim ve oğretim yılının birinci donemine yonelik bugune kadar sınav yapılamamış derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verilmiş olup bu doneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri goz onunde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelenmiştir. 2020-2021 eğitim ve oğretim yılının birinci donemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacaktır.
Bugune kadar gercekleştirilmiş olcme ve değerlendirme uygulamaları gecerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans calışmalarına ilişkin puanların e-okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.