Şanlıurfa'da, Hayrat Yardım Derneği tarafından 5 bin cocuğa kışlık giyim yardımı dağıtıldı.
Derneğin Doğu Bolge Koordinatoru Abdullah Toprak, yaptığı acıklamada, vakıf olarak il genelinde yetim ve ihtiyac sahibi ailelere duzenli ve donemsel yardımlar yapmaya devam ettiklerini soyledi.

Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle insanların ihtiyaclarının daha fazla arttığını belirten Toprak, "Bu yuzden Şanlıurfa Hayrat Yardım olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kış yardımı kampanyamız dahilinde 'Yetim Gonulleri Isındır' ismini verdiğimiz kampanyamızı başlattık. Bu zorlu salgın surecinde hem de kışın dezavantajlı etkisi karşısında yetim, ihtiyac sahibi cocuklara giyim mağazamızda haftanın belirli gunlerinde giyim programı yapmaktayız, hedefimizi 5 bin cocuk giydirmek şeklinde hedefledik ve bu sayıyı hemen hemen yakaladık." dedi.
Kışlık giyim yardımı hakkında bilgi veren Toprak, yardımın mont, bere, atkı, ayakkabı gibi kış şartlarına uygun bir setten oluştuğunu ifade etti.
Sınır hattı boyunca Suriyeli muhtac ailelere de yardımlar ulaştırdıklarını kaydeden Toprak, "Multeci ailelere de gıda yardımı ve oradaki cocuklara giyim yardımı ulaştırıldık. Hamdolsun bu konuda desteklerini esirgemeyen kıymetli bağışcılarımızın desteğiyle Hayrat Yardım olarak yetim, yaşlı, engelli ve hasta ailelere kış mevsimi boyunca yardımların ulaştırılacağız." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Fatih Aslan