MALTEPE'de yokuş aşağı paten ile kayan genc, park halindeki hafif ticari araca carptı. Aracın arka camının kırıldığı kazada başından yaralanan genc, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşanan o anlar bir iş yerinin guvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.Olay, gectiğimiz gunlerde Esenkent Mahallesi'nde meydana geldi. Emircan T. (16) aynı mahallede oturan ablasını ziyaret etmek patenleriyle yola cıktı. Emircan T., patenlerle yokuş aşağı kayarken aniden kontrolunu kaybetti ve yol kenarında park halinde bulunan 34 FG 6702 plakalı hafif ticari araca carptı. Carpma anında gencin başı, aracın kırılan arka camına carptı. Başından yaralanan genc, yere yığıldı.
İLK MUDAHALEYİ SAĞLIK CALIŞANI YAPTI
O sırada yoldan gecen elektrik arıza bakım ekibi ve cevredekiler yardıma koştu. O sokakta oturan bir sağlık calışanı ilk yardımı yaptıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk mudahalenin ardından yaralı, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırarak tedavi altına aldı. O ANLAR BİR İŞ YERİNİN GUVENLİK KAMERASINDAKazanın yaşandığı anlar bir iş yerinin guvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Goruntulerde, yokuş aşağı suratle kayan gencin, park halindeki hafif ticari araca hızla carpması, cevredekilerin yardıma koşması, ilk mudahale anları yer alıyor.
'İLK ONCE SİLAH SESİ DUYDUĞUMUZU SANDIK'Kaza olduğu sırada evinin balkonunda kazayı goren ve hemen yardıma koşan Gungor Daşdan, "Patenli bir genc, 16 yaşında olduğunu kendisi soyledi. Ben once cop koyteynerine vurdu sandım, sonradan gelip gorduğumuzde arabanın camının patladığını fark ettik. İlk duyduğumuzda silah sesi sandık. Aşağı inip geldim baktım ki arabanın camı patlamış arabanın camına vurmuş. Geldim baktım yatıyor, kulağından kan geliyordu. Karşı komşumuz hastanede calışıyor, Esin kardeşimiz geldi yardımcı oldu. Sağlık ekiplerini aradık, geldiler hastaneye goturduler" dedi.
- İstanbul